Sotul meu se confrunta cu urmatoarea situatie: sunt trei frati si dupa decesul ultimului parinte (mama, in 2015) s-a facut succesiunea. Mentionez ca sotul meu are o locuinta proprietate personala iar ceilalti doi frati (unul necasatorit iar celalalt casatorit cu doi copii din care unul deja casatorit) nu au locuinta proprie, ei locuind si in prezent in casa parinteasca. Mostenirea ce trebuie impartita este o casa care, dupa succesiune, au cazut de acord sa o vinda urmand ca fiecare sa isi ia partea. Dar casa nu se vinde si, se pare ca fratii ce locuiesc in casa parinteasca s-au impacat cu situatia si incearca sa o permanentizeze deoarece sunt constienti ca dupa vanzare , cu partea ce le revine nu ar putea sa-si cumpere o locuinta iar sotul meu, in calitate de mostenitor contribuie de trei ani la intretinerea casei, fara a beneficia insa de partea lui. Intrebarea este : exista o modalitate legala de a intra in posesia partii lui de mostenire ? Multumesc!
In cazul in care nu se poate realiza partajul amiabil la notar se va realiza în instanță,prin atribuirea bunului către unul din moștenitorii cu obligatia de ai despagubi pe ceilalți .Este posibilă si împărțirea bunului în natură daca se poate împărți,scoaterea la licitație si vânzarea acestuia etc.Nu se intelege daca s a dezbătut și succesiunea defunctei anterior la notariat daca nu s -a realizat se poate face în instanță .In rezolvarea acestei probleme soțul dvs tb sa faca primul pas mergând la un avocat.
Drept de mostenire
Vykynyky
O familie are o casa si cateva terenuri in proprietate,are si doi copii fata si baiat .Fata pleaca de tanara din sat , se marita si cumpara impreuna cu sotul o ... (vezi toată discuția)