avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege care le interzice locatarilor să oprească ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege care le interzice locatarilor să oprească centralele pe timpul iernii

Bună seara. Am și eu o întrebare: există vreo lege care le interzice locatarilor să oprească centralele pe timpul iernii? Si dacă da, care este aceea? In blocul unde locuiesc sunt câteva apartamente nelocuite dar proprietarii și-au oprit centralele pe timpul iernii. Există riscul să ne umplem de igrasie și mucegai.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:56, 19 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o astfel de prevedere legislativa.
Nu din cauza lipsei de incalzire in apartamentele vecine se face mucegai daca este destula caldura in apartamentul dvs. Cauza poate fi legata de izolare insuficienta/ proasta intre apartamente, infiltratii de apa, etc.
Se poate discuta de un consum suplimantar de gaz in apartamentul locuit, dar nu se poate imputa acest fapt vecinilor care nu locuiesc in apartamente.
Mulțumesc pt. răspuns
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista dis[ozitie in vigoare care sa oblige proprietarii sa asigure caldura in apartamente nelocuite
Igrasia si mucegaiul se datoreaza sunt fenomene generate de mai multi factori,lipsa aerisire,izolatie deficitara,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
Neincalzirea unui apartament in condominiu lnstefan lnstefan Ma intereseaza pasii si baza legala actionarii in justitie a unui vecin/proprietar de apartament care nu isi incalzeste apartamentul, situatie ce imi creeaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ... Giulianisi Giulianisi Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ferestrelor de la subsol pe perioada anotimpului rece? Locuiesc la parter si in fiecare ... (vezi toată discuția)