Contractul de inchiriere spatii comune incheiat anterior intrarii in vigoare a Legii 196/2018 mai este valabil in prezent? Avand in vedere faptul ca s-au schimbat conditiile de inchiriere trebuia incheiat un nou contract sau se merge, in continuare, pe vechiul contract? Contractul este lovit de nulitate?
Concret, 3 proprietari am inchiriat, in urma cu 4 ani, uscatoria blocului, cu contractul aferent in care este mentionata si suma reprezentand chiria. In urma cu cateva zile, presedintele comitetului ne-a adus la cunostinta faptul ca ne vor fi reziliate contractele de inchiriere intrucat si alti 7-8 proprietari vor sa foloseasca spatiul respectiv, pentru uscatul rufelor, dar fara a se incheia contacte de inchiriere, motivandu-se faptul ca uscatoria este spatiu comun si trebuie folosit de catre proprietari conform destinatiei acelui spatiu: ca uscatorie. A fost invocat art.43 din Legea 196/2018. Ne poate rezilia contractele? Eu as fi multumit pentru ca nu as mai plati chirie dar lucrurile nu par deloc clare. Sper ca am furnizat datele necesare, clar si concis!
Perfect, cu acordul partilor se poate desface contractul initial de inchiriere.
Atentie, in actul de constatare al incheierii de comun acord al contractului initial va trebui specificat ca spatiul comun initial inchiriat pt o utilizare exclusiva redevine un spatiu comun pus la dispozitia tuturor membrilor AP-ului si ca inchirierea ulterioara in scopul utilizarii exclusive de catre alti membri al AP-ului va constitui un motiv de despagubire de catre AP a beneficiarilor contractului initial.
Inchiriere uscatorie
giagi
Buna ziua! Ma puteti ajuta intr-o problema sau daca aveti idee despre ceea ce vreau sa va intreb.
Sunt reprezentantul proprietarilor unei scari,\"șef de ... (vezi toată discuția)