avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de inchiriere spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de inchiriere spatii comune

Contractul de inchiriere spatii comune incheiat anterior intrarii in vigoare a Legii 196/2018 mai este valabil in prezent? Avand in vedere faptul ca s-au schimbat conditiile de inchiriere trebuia incheiat un nou contract sau se merge, in continuare, pe vechiul contract? Contractul este lovit de nulitate?
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
mira55, utilizator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 18:32, 21 Ianuarie 2019
Concret, 3 proprietari am inchiriat, in urma cu 4 ani, uscatoria blocului, cu contractul aferent in care este mentionata si suma reprezentand chiria. In urma cu cateva zile, presedintele comitetului ne-a adus la cunostinta faptul ca ne vor fi reziliate contractele de inchiriere intrucat si alti 7-8 proprietari vor sa foloseasca spatiul respectiv, pentru uscatul rufelor, dar fara a se incheia contacte de inchiriere, motivandu-se faptul ca uscatoria este spatiu comun si trebuie folosit de catre proprietari conform destinatiei acelui spatiu: ca uscatorie. A fost invocat art.43 din Legea 196/2018. Ne poate rezilia contractele? Eu as fi multumit pentru ca nu as mai plati chirie dar lucrurile nu par deloc clare. Sper ca am furnizat datele necesare, clar si concis!
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
mira55, utilizator
Perfect, cu acordul partilor se poate desface contractul initial de inchiriere.
Atentie, in actul de constatare al incheierii de comun acord al contractului initial va trebui specificat ca spatiul comun initial inchiriat pt o utilizare exclusiva redevine un spatiu comun pus la dispozitia tuturor membrilor AP-ului si ca inchirierea ulterioara in scopul utilizarii exclusive de catre alti membri al AP-ului va constitui un motiv de despagubire de catre AP a beneficiarilor contractului initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de ... FlorinaRamona FlorinaRamona Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de depozitare/uscatorii. Pe una a pus monopol administratora, pe una o familie, iar in cealalta ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscatorie giagi giagi Buna ziua! Ma puteti ajuta intr-o problema sau daca aveti idee despre ceea ce vreau sa va intreb. Sunt reprezentantul proprietarilor unei scari,\"șef de ... (vezi toată discuția)
Închiriere spațiu comun la bloc Marius Anghel Marius Anghel Bună ziua Din câte știu că să închiriezi la bloc un spațiu ( uscătorie, spălătorie trebuie ca asociația sa aibă 50 +1 ) Eu stau lângă ... (vezi toată discuția)