avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Buna seara.
Daca poate cineva sa imi dea un sfat,va rog mult!
In ianuarie 2016,fortata fiind de ceea ce se intampla in executarea contractului,am denuntat la DNA un contract cu o primarie pentru care sa deschis un dosar penal,a fost o arestare pentru 24 ore si sa terminat cu un proces cu doua condamnari! Ulterior acestui denunt,la peste 6 luni,curtea de conturi a facut un control la primarie fata de acest contract si sa finalizat cu plagere penala iar parchetul a deschis dosar penal. Procurorul care se ocupa de caz ma invinuit si pe mine desi,toate faptele si neregulile din acest contract au fost denuntate la DNA cu 6 luni inainte de controlul curtii de conturi unde sa deschis dosar penal si sa finalizat in instanta cu doua condamnari si unde,cele relatate de mine au fost recunoscute si pe inregistrari,si in fata procurorului si in fata instantei de catre cei vinovati! Ma pot prevala de faptul ca am denuntat inainte de a constata curtea de conturi aceste nereguli? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mirela_20080 , utilizator 01:53, 23 Ianuarie 2019
Denunțul nu va exonereaza de răspunderea penală
Buna ziua
Chiar daca aceste fapte denuntate de mine arata ca nu sunt vinovata sa terminat cu un proces cu doua condamnari in care cei vinovati si-au recunoscut vina atat in faza urmaririi penale cat si in fata instantei?
Va multumesc mult
Raspunderea penala este personala si daca ati comis vreo infractiune puteti raspunde penal pentru infractiunea savarsita chiar daca acele persoane au fost gasite vinovate si condamnate.

Buna seara.
In ordonanta emisa de procuror in noul dosar,ei sunt invinuiti de abuz in serviciu si eu de complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri. Ma gandeam sa atac ordonanta emisa de procuror la prim-procurorul parchetului sau in instanta,sa ma prevalez de avantajele denuntatorului avand in vedere ca toate faptele de acolo au fost denuntate de mine inaitea controlului de la curtea de conturi si au fost recunoscute de ei atat in timpul urmaririi penale,in interceptari cat si in timpul procesului.
Acum ma intreb,are rost sa contest ordonanta emisa de procuror?
Doamna, nu va multumiti cu niste sfaturi primite pe internet. Discutati cu un avocat in privat. Bineinteles ca va puteti prevala de denuntul dvs.si de buna dvs. credinta, doar pt aspectele sesizate atunci. Daca acum procurorul a gasit alte aspecte, este alta discutie.

mirela_20080 a scris:

Buna seara.
Daca poate cineva sa imi dea un sfat,va rog mult!
In ianuarie 2016,fortata fiind de ceea ce se intampla in executarea contractului,am denuntat la DNA un contract cu o primarie pentru care sa deschis un dosar penal,a fost o arestare pentru 24 ore si sa terminat cu un proces cu doua condamnari! Ulterior acestui denunt,la peste 6 luni,curtea de conturi a facut un control la primarie fata de acest contract si sa finalizat cu plagere penala iar parchetul a deschis dosar penal. Procurorul care se ocupa de caz ma invinuit si pe mine desi,toate faptele si neregulile din acest contract au fost denuntate la DNA cu 6 luni inainte de controlul curtii de conturi unde sa deschis dosar penal si sa finalizat in instanta cu doua condamnari si unde,cele relatate de mine au fost recunoscute si pe inregistrari,si in fata procurorului si in fata instantei de catre cei vinovati! Ma pot prevala de faptul ca am denuntat inainte de a constata curtea de conturi aceste nereguli? Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu daniel_ionut2006 daniel_ionut2006 Buna ziua. Va rog frumos,ma poate lamuri cineva cu ce pasi trebuie sa urmez in urmatoarea speta? Concret,acum 3 ani am fost presat intr-un contract cu o ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica Nina1 Nina1 Buna seara, Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Caz complicat de abuzuri DianaV DianaV In luna ianuarie anul trecut un procuror DIICOT incepe urmarirea penala impotriva a doi invinuti pentru o serie intreaga de fapte numite in articole din ... (vezi toată discuția)