avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Buna seara.
Daca poate cineva sa imi dea un sfat,va rog mult!
In ianuarie 2016,fortata fiind de ceea ce se intampla in executarea contractului,am denuntat la DNA un contract cu o primarie pentru care sa deschis un dosar penal,a fost o arestare pentru 24 ore si sa terminat cu un proces cu doua condamnari! Ulterior acestui denunt,la peste 6 luni,curtea de conturi a facut un control la primarie fata de acest contract si sa finalizat cu plagere penala iar parchetul a deschis dosar penal. Procurorul care se ocupa de caz ma invinuit si pe mine desi,toate faptele si neregulile din acest contract au fost denuntate la DNA cu 6 luni inainte de controlul curtii de conturi unde sa deschis dosar penal si sa finalizat in instanta cu doua condamnari si unde,cele relatate de mine au fost recunoscute si pe inregistrari,si in fata procurorului si in fata instantei de catre cei vinovati! Ma pot prevala de faptul ca am denuntat inainte de a constata curtea de conturi aceste nereguli? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mirela_20080 , utilizator 01:53, 23 Ianuarie 2019
catre.......
va trimitem alaturat,pentru luare la cunostinta si conformare ordonanta din data de....
...Prin care....
Ce?

mirela_20080 a scris:

catre.......
va trimitem alaturat,pentru luare la cunostinta si conformare ordonanta din data de....

mi se aduce la cunostinta ca a inceput urmarirea penala pentru complicitatea la abuz in serviciu si fals in inscrisuri alaturi de ceilalti care au fost in celalalt dosar unde au fost condamnati
Teoretic, orice persoana poate face plangere impotriva actelor emise de organele de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime, conform art. 336 Noul Cod de procedura penala.
Inceperea urmaririi penale este un moment important, dar sincer nu cred ca rezolvati nimic printr-o plangere impotriva acesteia.
Veti fi citata cel mai probabil in calitate de suspect, sa fiti audiata si este momentul sa va angajati un avocat. Sa aveti la indemana datele despre denuntul formulat, numarul de dosar si numele inculpatilor condamnati.
Asa cum incepe urmarirea penala, aceasta poate sa si inceteze, prin clasare sau renuntare.
Sustineti-va cauza, deoarece in dreptul romanesc prezumtia de nevinovatie este doar un principiu. In practica, trebuie sa va aparati cum puteti.
Succes!
Am fost citata odata iar in acea citatie se specifica calitatea de suspect,am fost audiata iar acum,dupa 1 luna mi-a venita aceasta ordonanta in care mi se spune ca sa inceput urmarirea penala impotriva a mai multe persoane printre care si eu.
Ma interesa daca are vreun sens sau vreo sansa de reusita sa atac aceasta ordonanta sau sa astept finalizarea cercetarilor,sa ma prezint ori de cate ori ma cheama si apoi sa ma apar in instanta cu un avocat,cu denuntul facut de mine,procesul incheiat,etc.
Va mutumesc tare mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu daniel_ionut2006 daniel_ionut2006 Buna ziua. Va rog frumos,ma poate lamuri cineva cu ce pasi trebuie sa urmez in urmatoarea speta? Concret,acum 3 ani am fost presat intr-un contract cu o ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica Nina1 Nina1 Buna seara, Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Caz complicat de abuzuri DianaV DianaV In luna ianuarie anul trecut un procuror DIICOT incepe urmarirea penala impotriva a doi invinuti pentru o serie intreaga de fapte numite in articole din ... (vezi toată discuția)