avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal alcoolemie

Buna ziua.
sunt cetatean roman cu permis german si am avut 0.46 in aerul expirat si 0.85 si 0.60 la 1 h la iml. am cerut recalcularea. este posibil ca in urma recalcularii sa scap de dosarul penal? daca nu, ce pot face? au trecut deja 4 luni de la fapta si nu am aflat rezultatul. trebuie sa plec din tara.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: glo , utilizator 09:19, 18 Noiembrie 2009
O certitudine in acest sens nu exista.
Posibil ca alcoolemia din sange , in urma recalcularii , sa prezinte o valoare mai mica.
Buna ziua !
Va interesati la organele de cercetare, in speta organul de politie care a instrumentat cazul, stadiul dosarului penal. Daca nu aveti interdictie puteti parasi tara, urmand a va interesa ulterior. Eu va sfatuiesc sa va angajati un avocat care va va reprezenta in fata tuturor institutiilor .
Cu stima !
Certitudine nu exista.
Alcoolemia fiind pe partea descedenta a curbei este foarte probabil ca alccoolemia sa depaseasca valoarea de 0,8
mergeti la politie si intrebati de ce nu vine rezultatul,s-ar pute sa nu vina rezultatul ca politia nu are fonduri banesti sa le ridice, mergeti deasemenea la institutul de medicina legala si vedeti de ce nu va trimite raspunsul.s-ar putea sa va raspunda ca politia nu are fonduri si atunci daca vreti sa vi se comunice rezultatul mai repede puteti achita dumneavoastra taxa de urgenta de 160 ron,si rezultatul va fi comunicat catre politie mai repede.dupa comunicarea rezultatului puteti cere recalcularea alcoolemiei pe motiv ca in raport cu cantitatea de bautura consumata de dumneavoastra ,inaltimea dumneavoastra,ce ati mincat in ziua respectiva vi se pare prea mare. nu in toate cazurile se aproba aceasta recalculare.
cit priveste rezultatul nu prea vad mare sanse.dar daca obtineti aprobarea cererii de recalcurare nu vad de ce sa nu incercati. nu uitati insa trebuie sa platiti o taxa de recalculare care este in jur de 600 ron nu stiu exact.
In cazul in care nu va este acceptata cererea de recalculare,angajati va un avocat poate obtine o pedeapsa sub minimul legal.si in instanta de judecata puteti cere expertiza alcoolemiei,dar asta nu inseamna ca va fi si acceptata.
bafta ca aveti nevoie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.85 in sange marmotzel marmotzel Va salut. Am fost oprit de catre politie pe 14 februarie in aerul expirat mi-a iesti 0.42 astfel am fost condus la spital pentru a-mi recolta probe de sange am ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)