avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament dupa casatorie

Buna ziua .mama mea a inceput sa cumpere o casa de stat in rate ,la vremea accea era vaduva,dar la momentul achitarii era casatorita.ea a facut un testament in care specifica ca sotul dupa moartea ei nu are drepturi ,decat uzufruct viager.are sotul drept de mostenire dupa moartea ei?multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
adel1, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:18, 21 Ianuarie 2019
Da are.
In mod normal 1/4.
Testamentul nu ajuta deloc, pentru ca sotul este mostenitor rezervatar.
In aceasta calitate poate solicita reductiunea testamentului pentru incalcarea rezervei succesorale.
Rezerva succesorala a sotului este jumatate din cota legala, adica 1/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune în urma unui testament care încalcă rezerva succesorală. cum se dezbate moștenirea în acest caz? carmenfulop carmenfulop Decedeaza sotul.Acesta lasa un testament notarial , in care toate bunurile mobile si imobile le lasa sotiei.Se specifica , ca are 2 copii. Care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala victor ursutiu victor ursutiu buna ziu cat este rezerva succesorala la data actuala multumesc (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)