avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie grupa 2 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie grupa 2 de munca

Buna ziua,Am lucratca sef de ferma intr-un fost IAS, din 1979 pana in 2001,cand a fost lichidat.Am o vechime totala in munca de 37,2 ani.De la fostul IAS,am un proces-verbal prin care Consiliul de administratie aproba grupele de munca,respectiv grupa 2 pentu sef ferma iar de la lichidator am o adeverinta din care rezulta ca am 20 de ani vechime in grupa 2 in procent de 80%.Casa de pensii mi-a respins dosarul pe motiv ca procesul-verbal nu era specificat in adeverinta.Lichidatorul si-a incheiat activitatea si nu mai vrea sa elibereze nici un act,cladirile au fost vandute unei firme care a intrat in insolventa,a fost luata de alta firma care a intrat si ea in insolventa.Arhiva n-a fost predata nimanui,este intr-o stare jalnica.Ce pot sa fac in cazul de fata?.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bradescu Eugen , utilizator 18:45, 22 Ianuarie 2019
Trebuie sa va adresati detinatorului actual de arhiva.
Dupa incheierea activitatii lichdatorului arhiva n-a fost predata nimanui(Arhiva de Stat sau alt lichidator).Practic e ca si cum nu ar exista.Unde m-as mai putea adresa?.
Numai lichidatorul va poate da o minima explicatie. Este ilegal sa nu se predea arhiva.
Cine mai poata sa aiba competente asupra arhivei?.Lichidatorul IAS-ului zice ca nu mai are nici o legatura dar nici nu rezulta ca a predat-o cuiva.Unde as mai putea sa ma adresez?.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grupa a ii-a de munca DAN BUTARU DAN BUTARU Am lucrat timp de 35 de ani, din care 19 ani intr-o fabrica de postav ca tesatoare,meserie care se incadreaza conform normativelor in grupa a II-a de munca,in ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment Anderei G Anderei G Firma la care am lucrat avea sediul in alt oras cu punct de lucru in iasi. Eu mi-am dat demisia cu 2 ani inainte de a intra firma in faliment. La acel moment ... (vezi toată discuția)
Adeverinte sporuri Simona.Teschere Simona.Teschere As dori va rog, daca se poate, niste informatii privind felul in care as putea obtine in vederea pensionarii sporul pt grupa a 2-a si sporul pt orele de noapte ... (vezi toată discuția)