avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti, sa ma sfatuiti, cum este mai bine sa procedam (tata, sora mea si eu) in ceea ce priveste succesiunea dupa mama mea care a decedat anul trecut in luna octombrie.
Stiu ca pentru o perioada de doi ani aceasta se poate face gratuit.
Intrebare:
1) este ok daca eu si sora facem succesiunea odata dupa ambii parinti, dupa ce va deceda si tata,
2) tata trebuie sa faca succesiunea dupa mama, in termen de 2 ani de la deces, apoi, dupa decesul tatalui eu si sora mea sa facem succesiunea dupa el.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: Magdalena Stoica , utilizator 12:19, 21 Ianuarie 2019
Nu e gratuit. E mai ieftin in sensul ca nu mai achitati impozitul de 1%. Dar suportati taxele notariale.
1. Este la fel. Diferenta consta in faptul ca la decesul tatalui, veti dezbate doua succesiuni dintr-o data. Ca le faceti separat, ca le dezbateti odata, e acelasi lucru. Numai ca daca intre timp se implinesc 2 ani de la decesul mamei, va costa mai mult.
2. Da.
Va multumesc pentru raspuns.
Da, corect, nu este gratuit, m-am exprimat gresit...de fapt nu am luat in calcul taxele notariale.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Succesiune ClaudiaPostolache ClaudiaPostolache Buna ziua. Va cer scuze de la inceput daca va trebui sa repetati raspunsul la intrebarea mea. E posibil ca ea sa fi fost deja pusa de altcineva aflat in ... (vezi toată discuția)
Succesiune lml lml Buna ziua, Tatal meu a decedat , mama este in viata si vroiam sa stiu daca trebuie sa mai fac succesiunea daca sunt singura mostenitoare? (vezi toată discuția)