avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare la cota-parte din moștenire: cum să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare la cota-parte din moștenire: cum să procedez pentru ca mama mea să intre în posesia ei?

Buna ziua. In urma decesului tatalui meu eu, fratele si mama am facut succesiunea si am acceptat cu totii calitatea de mostenitori. Am acceptat mostenirea dar nu am dezbatut pana in prezent succesiunea pe apartament acesta fiind inca pe numele tatalui meu. Intrebarea mea este...cum pot renunta la cota parte ce imi va reveni dupa dezbaterea succesiunii pe apartament? Pot fsce donstie sau act de vanzare cumparare in favoarea mamei? As dorii sa stiu pasii care trebuiesc urmati si cea mai sigura cale de a renunta la partea mea desi am acceptat calitatea de mostenitor. Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:26, 22 Ianuarie 2019
Da a avut loc un proces de care eu nu am stiut...doar m-am trezit cu decizia acasa...de fapt foarte tarziu am aflat de ea deoarece nubmai locuiesc la adresa respectiva si dupa aptoximativ 1 luna un vecin mi-a trimis poza pe messenger. Se mai poate face ceva acum? Cred ca deja este tarziu...am avut o luna la abonament in care penalizarea a fost 3600 lei...deci in 2 ani s-a facut de la 2800 la 13000 si 2000 parca executorul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se mai poate face ceva si ce, in ce sens.. va poate spune numai un avocat dupa ce va vede actele si ii povestiti imprejurarile.
Oricum, asta cu cedarea cotei e o manevra inutila si paguboasa.. daca aveti salariu, banii oricum vi-i ia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită imobil succesiune nedezbătută anabella27 anabella27 Buna ziua. Se poate executa silit un bun imobil pe care nu s-a facut succesiunea inca? Daca da la cat timp de la primire deciziei de executare se poate trece ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)
Buna seara părinții mei au decedat amândoi tată în 2016 ... RTodireanu RTodireanu Buna seara părinții mei au decedat amândoi tată în 2015mama in 2020. Aceștia dețineau un apartament în care locuiau împreună cu fratele meu. ... (vezi toată discuția)