avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare juridica a girantului.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare juridica a girantului.

Buna ziua , va rog frumos care imi poate da un sfat . Sotia mea a girat o "prietena" pentru un imprumut de nevoi personale la BRD, nu a adus nici un act sau bun , doar ca salariat fara sa citeasca in amanunt contractul . Prietena ei nu a mai putut sa plateasca , alta banca i-a oprit din salariu , dupa care a a schimbat locul de munca , insa ei acum nu ii opreste nimic din aceea datorie . Sotia nu mai lucreaza intre timp , n-am mutat amandoi in Belgia unde doar eu lucrez . De curand a primit o hartie de la o firma de recuperare CREDIT EXPRES legata de o firma SVEA Ekonomi cyprus LTD , hartie in care zice ca vor sa o execute juridic si ca pot executa imobile de la ea sau alte parti daca nu plateste sotia tot creditul de 8500 lei pana la finalul lunii ianuarie sau sa cada la intelegere cu ei. Intre timp aceasta "prietena" nu are nici un necaz ca ei nu ii opresc nimic si nici bunuri pe numele ei nu are . Termenul de la ultima plata nu a trecut de 3 ani sa se prescrie . Orice sfat este binevenit.
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 17:48, 21 Ianuarie 2019
Contestatie la executare....!
Cesiunea trebuia notificata exact ca in cazul creditorului pentru a va fi opozabil

Apoi trebuie vazut dosarul de executare ca sunt foarte multe de facut
Culmea este ca anult trecut ne-am dus la BRD si am vb cu consiliera de acolo si aceasta ne-a zis sa nu platim ca ii ia din salariu celui care a facut preditul , pe deasupra ne-a asigurat ca nu exista vreo posibilitate de executare pe bunuri a girantului . Insa mi s-a parut ciudat ca nu ne-a dat contractul pe niste motive .
Culmea este ca anul trecut ne-am dus la BRD si am vb cu consiliera de acolo si aceasta ne-a zis sa nu platim ca ii ia din salariu celui care a facut creditul , pe deasupra ne-a asigurat ca nu exista vreo posibilitate de executare pe bunuri a girantului . Insa mi s-a parut ciudat ca nu ne-a dat contractul pe niste motive .
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Talbotfocus, utilizator
Tocmai de aceea trebuie vazut la clauze ce raspundere are girantul si mai exista si poate vreo asigurare in caz de neplata pana la a trece la executarea girantului..De aceea trebuie contestatie si prezenta unui avocat care sa va indrume
Mergeti macar la dosarul executional si vedeti titlul executoriu (contractul) care se afla acolo
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie girant car ContSters234071 ContSters234071 Buna ziua!In urma cu cateva luni am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut CAR. Tocmai ce am primit acasa din partea unui Birou de Executor ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanțe prin poprire pe salariu mizar mizar BRD mi a trimis la locul de munca o informare prin care cere celor care se ocupa cu salarii sa mi retina 30%din salar,deoarece am garantat pentru o firma iar ... (vezi toată discuția)