avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bunuri din concubinaj.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bunuri din concubinaj.

Am avut o relatie de concubinaj cu o femeie timp de 13 ani, avem un copil de 7 ani, ne-am separat definitiv in septembrie 2018. O serie de bunuri din casa sunt cumparate de mine.O parte din ele doresc sa le recuperez fizic sau valoric. Intrebarea mea este daca exista alta varianta decat un proces civil ? Exista posibilitatea unei declaratii pe baza de semnatura la notariat sau mediator prin care se obliga sa-mi returneze aceste bunuri sub forma fizica sau valoric acolo unde nu este posibil intr-un termen stabilit de comun acord ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Alex Bodo , utilizator 15:55, 22 Ianuarie 2019
Bunurile dobandite in timpul relatiei de concubinaj sunt bunuri proprii,ale fiecaruia dintre concubini, ori bunuri proprietate comuna pe cota-parti.

(mentionez ca bunurile dobandite de concubini nu sunt asimilate bunurilor dobandite de soti, proprietate devalmasa, concubinajul nefiind reglementat legal, indiferent de durata sa ).

Aveti la indemana o actiune in revendicare.

Ori o plangere penala, pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere.


Daca a survenit un acord, acesta poate imbraca forma partajului .(in ce priveste bunurile proprietate comuna pe cote-parti, proprietate caracterizata de faptul ca exista o cota -parte , ideala, abstracta, matematica definita ) , ori a unei declaratii in ce priveste bunurile proprii.

Actele perfectati -le la notar.

Succes!
Vă mulțumesc pentru răspuns, în linii mari cam așa am gândit și eu situația.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna monicastefan monicastefan Buna ziua, As vrea sa stiu cum pot doua persoane, fara niciun grad de rudenie intre ele, sa cumpere impreuna un teren si daca pot sa construiasca ulterior? ... (vezi toată discuția)
Concubinaj ionita elena ionita elena Buna ziua! Dupa cat timp de convietuire persoanele implicate in relatie au aceleasi drepturi asupra bunurilor dobandite? (in cazul concubinajului) ... (vezi toată discuția)