avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recunoastere hotarare de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recunoastere hotarare de divort

Buna seara! Am o hotarare de divort definitiva pronuntata in Turcia si trebuie sa trec prin procedura exequator din ce mi s-a explicat la tribunal. Ma puteti ajuta va rog cu un model de cerere pentru recunoasterea divortului pronuntat in strainatate?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Asiral24 , utilizator 21:10, 21 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua,
aici aveti un model:[ link extern ]
Dar, trebuie sa stiti ca trebuie sa fiti prezenta in instanta sa o sustineti; sau sa angajati un avocat care sa va reprezinte.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna, redactarea cererii trebuie facuta de avocat daca vreti sa evitati tot felul de probleme de procedura si chiar de fond, indiferent daca nu veti dori sau nu sa aveti avocat ca sa va reprezinte in fata instantei de judecata..
Legea prevede in continutul sau dreptul avocatului la redactarea de cereri cu caracter juridic.

Cererea indicata de colega avocat in link nu va ajuta deoarece nu mai este de actualitate legea respectiva.

Cu Turcia pot exista anumite probleme si procesul trebuie abordat cu mare atentie.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă rog să observați că temeiurile de drept din linkul postat sunt caduce.

Art. 1095-1102 din Noul Cod Civil reprezintă cadrul legal inerent procedurii de recunoaștere a unei hotărâri pronunțată de către un stat nemembru al Uniunii Europene!

Este recomandabil să apelați la serviciile unui avocat.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri si timpul alocat. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare custodie unica, parinti fara casatorie. Elena2019 Elena2019 Buna ziua! Succint situatia este aceasta:: - Copil nascut in Franta, certificat de nastere romanesc eliberat de Ambasada. - Mama si tatal copilului nu au ... (vezi toată discuția)
Divort din strainatate crissss crissss Buna ziua! Divortul meu s a pronuntat in Turcia si voi primi actele de la fostul sot in 2 zile, unde trebuie dusa decizia de divort ca sa imi fie recunoscut si ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta divort uk - va rog ajutor in solutionare ... Brx21 Brx21 Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in solutionare Buna ziua, Referitor la o sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa in Marea ... (vezi toată discuția)