Buna seara! Am o hotarare de divort definitiva pronuntata in Turcia si trebuie sa trec prin procedura exequator din ce mi s-a explicat la tribunal. Ma puteti ajuta va rog cu un model de cerere pentru recunoasterea divortului pronuntat in strainatate?Va multumesc.
buna ziua,
aici aveti un model:[ link extern ]
Dar, trebuie sa stiti ca trebuie sa fiti prezenta in instanta sa o sustineti; sau sa angajati un avocat care sa va reprezinte.
Stimata doamna, redactarea cererii trebuie facuta de avocat daca vreti sa evitati tot felul de probleme de procedura si chiar de fond, indiferent daca nu veti dori sau nu sa aveti avocat ca sa va reprezinte in fata instantei de judecata..
Legea prevede in continutul sau dreptul avocatului la redactarea de cereri cu caracter juridic.
Cererea indicata de colega avocat in link nu va ajuta deoarece nu mai este de actualitate legea respectiva.
Cu Turcia pot exista anumite probleme si procesul trebuie abordat cu mare atentie.
Vă rog să observați că temeiurile de drept din linkul postat sunt caduce.
Art. 1095-1102 din Noul Cod Civil reprezintă cadrul legal inerent procedurii de recunoaștere a unei hotărâri pronunțată de către un stat nemembru al Uniunii Europene!
Este recomandabil să apelați la serviciile unui avocat.
Divort din strainatate
crissss
Buna ziua! Divortul meu s a pronuntat in Turcia si voi primi actele de la fostul sot in 2 zile, unde trebuie dusa decizia de divort ca sa imi fie recunoscut si ... (vezi toată discuția)