avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

Buna seara in anul 2001 bunicul meu a vandut o suprafata de teren arabil de 9,04 ha . Acesta a inputernicit doua persoane fizice sa se ocupe de vanzare , sa scoata titlul de proprietate si sa semneze cotractul de vanzare cumparare la notar . Desi vanzarea s-a iincheiat in 2001 titlul a fost emis abbia in 20 martie 2003 dar cu o suprafata diferita de 8.17 ha . De ce a fost modificata suprafata ?
in urma acestor demersuri el nu a primit un exemplar al contractului in forma autentica .
este posibil ca sa mai fie anulat actul si sa imi recuperez terenul in calitate de mostenitor ?
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Adiduru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:43, 28 Ianuarie 2019
Da am actul dar doar copie la procura speciala si la o promisiune sinalagmatica de vanzare incheiate in 2001 si o cope dupa titlul de proprietate care scre ca sa eliberat in 20.03.2003 , atat nu am alt act si nici nu prea am de unde sa obtin .
Pot obtine un exemplar de la notarul la care s-a incheiat contractul de vanzare cumparare ?
Valeriu Chirita a scris:

E posibil sa va scape unele amanunte. Recomandarea ar fi sa faceti rost de toate documentele relevante si sa va adresati unui specialist.

Ati spus ca vanzarea s-a facut in 2001. Ati vazut un act in acest sens sau asa a spus imputernicitul ?

Diferenta de teren s-ar putea explica prin faptul ca urmare a masuratorilor a rezultat o suprafata mai mica. Pot fi variate motive.

Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Adiduru, utilizator
Sanse mici. Mergeti intai sa faceti o cerere cu un certificat de mostenitor, dar oricum actele pe care le aveti sunt importante, trebuie vazute, mergeti cu ele la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu titlu de proprietate falsificat negrila negrila In octombrie 2007, am vrut sa cumpar un teren care nu avea cadastru si nu se putea face contract de vanzare cumparare. Am decis ca proprietarul sa imi faca o ... (vezi toată discuția)