avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditiomal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditiomal

Buna ziua,
Am auzit de o situatie ciudata . Modificarea prin act aditional a perioadei de preaviz, de la 20 zile lucratoare la 30 zile lucratoare pt functie de executie, desi Art 81(4) din Codul Muncii spune ca nu poate fii mai mare de 20 zile lucratoare.
Exista vreo baza legala pentru aceasta marire? Daca salariatul, in necunostinta de cauza a semnat actul, cum poate fi el reziliat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 22 Ianuarie 2019
Nu exista nicio baza legala pentru aceasta marire. Daca salariatul, in necunostinta de cauza a semnat actul, actul respectiv paote fi anulat de comun acord de catre parti sau in instanta.

art.57 C.mun.
....
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nespectarea preavizului de 45 zile pentru functie de conducere ContSters220328 ContSters220328 Sunt in functie de conducere am inaintat demisia cu preaviz dar nu am respectat perioada de 45 zile conform Noul cod al muncii. In contractul semnat de mine ... (vezi toată discuția)
Demisia dupa noul cod al muncii vennonah vennonah Vreau sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez. Am contract din 08.2008 in care se specifica preaviz de 15 zile calendaristice. Dupa noul cod al muncii am ... (vezi toată discuția)
Elemente contradictorii intre contract si lege privind demisia ContSters410464 ContSters410464 Buna ziua, Imi puteti oferi un sfat/o indrumare pentru urmatoarea speta: In cazul de fata, contractul individual de munca a fost incheiat in anul 2011, ... (vezi toată discuția)