avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inlocuire membru in Consiliul Director.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inlocuire membru in Consiliul Director.

Va rog un raspuns referitor la inlocuirea unui membru din Consiliul Director al unei ONG. Acesta are in componenta 3 persoane; in urma decesului uneia dintre cele 3 persoane, aceasta trebuie inlocuita. Propunerile se fac de catre Adunarea generala, dar, nu putem intruni cvorumul necesar (membrii rezidenti in strainatate, altii desi convocati nu se prezinta la data stabilita). Ce se poate face in conditiile prezentate?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:10, 26 Ianuarie 2019
Nimic. Deja aveti aceste variante. Primiti de la bun inceput mai multe persoane, sa zicem sase, ca membrii cu drepturi depline astfel sa nu mai fiti pusi in situatia sa alergati in cazuri extreme pentru completarea numarului minim impus de lege.
Buna ziua!
Trebuie vazut Actul constitutiv - Statutul ONG-ului ce cvorum prevede pentru a lua hotarari in mod valabil la prima convocare, la a doua convocare. Totodata, trebuie vazuta si modalitatea de realizare a convocarii si daca aceasta a fost realizata corect si legal; prezentarea ordinii de zi etc. Daca aveti nevoie de ajutor suplimentar, de analiza actelor Dvs., puteti sa il solicitati.
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Carmen Matei, Avocat
Daca regulile statutare va pun in imposibilitatea de a realiza cvorum de sedinta AG prin prezenta personala a suficient de multi membri (pentru ca nu ati prevazut ca la reconvocare AG e valabil inrunita indiferent de numarul de membri prezenti), cereti celor care nu pot veni sa dea o imputernicire scrisa unora care pot fi prezenti, ca sa fie reprezentati si astfel sa fie numarati cand se verifica cvorumul. Daca insa prin Statut ati prevazut expres ca nu se admite prezenta prin reprezentare, sau ati pus restrictii foarte severe.... Solutia este atunci sa primiti noi membri in organizatie incat la o convocare AG sa se poata realiza cvorum de sedinta si de decizie ca sa alegeti un nou membru CD. Daca insa ati prevazut in Statut ca si noi membri poate primi numai CD sau AG, atunci va functiona cu CD descompletat, ca poate functiona cu 2 din 3 membri pana faceti sedinta de AG - legea va obliga oricum la o sedinta pe an. Daca nu reusiti nici cum sa inruniti AG nici sa primiti noi membri ca sa aveti cu cine intruni valabil AG, ar insemna ca asociatia e blocata si dupa o anumita perioada de nefunctionare statutara o paste dizolvarea si problema e in regulile statutare nefericit gandite...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)
Ong ramas in 2 membri irina_spinu irina_spinu Buna ziua, Este vorba despre un ONG ramas in 2 membrii in urma demisiei unuia dintre membrii. Precizez ca in statutul ONG-ului e prevazut ca CD aproba ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunarii generale a asociatiei ffogarasi ffogarasi Buna ziua! Avand urmatorul articol privind modalitatea de vot: \\"Adunările în care se discută primirea sau excluderi de asociați, decizii ... (vezi toată discuția)