avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cod COR gresit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cod COR gresit

Bună seara. S-a inregistrat greșit în contract și în Revisal funcția de Asistent medical generalist. Mai exact , cod COR 222101 care presupune sa ai studii superioare. De fapt angajatul are doar studii postliceale. Trebuie sa facem modificarea pe alt cod COR 325901. Se poate face modificarea? Angajatorul va fi amendat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:08, 14 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa faceti modificarea/corectia pe codul COR corespunzator studiilor .
Care este baza legala privind încadrarea cu cod COR în conformitatre cu studiile de specialitate si daca angajatorul este obligat sa faca acest lucru ? Care este sanctiunea aplicabila angajatorului în cazul în care nu se conformează situatiei , va rog ?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Legea 76/2002
art.15
Utilizarea Clasificării ocupațiilor din România este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

Neutilizarea Clasificării ocupațiilor din România prevăzute la art. 15 constituie contraventie , sanctionata cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei.


Constatarea și sancționarea contravențiilor se realizează de organele de control ale Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Inspecției Muncii, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și de către alte organe care, potrivit legii, au dreptul să efectueze control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de salarizare monikastanca monikastanca Buna ziua, ma confrunt cu o problema . Sung angajata intr_o institute de invatamant. Sung angajata pe functia de operator 1, dar LA COR este codul 422304. Se ... (vezi toată discuția)
Denumire functie ginnyy ginnyy se poate inregistra in cartea de munca o functie care nu exsita in COR? (vezi toată discuția)
Incadrare cor FlorinCristianasdasdas FlorinCristianasdasdas Buna ziua, In momentul de fata ocup pozitia de Quality Analyst iar incadrarea mea in COR este de Operator introducere, validare si prelucrare date. Conform ... (vezi toată discuția)