avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt pârât într-un proces pentru anularea unui act ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt pârât într-un proces pentru anularea unui act juridic civil. Pot fi obligată să mă prezint?

Salut! Daca sunt chemată într-un proces (pentru anularea unui act) in calitate de pârât si nu mă prezint, pot fi obligată să mă prezint?
De asemena, fiind vorba despre anularea unui act juridic civil, poate fi vorba despre vreo urmărire generală? Reclamantul insista prin apeluri si imi spune ca poate sa faca acest lucru, deși actul pe care dorește să îl anuleze are legatura cu un imobil dobândit în timpul căsătorie la care acesta renunțase dupa divort pentru a nu plati pensia alimentara copiilor.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu sunteti obligata sa va prezentati.
Ce urmarire generala? Urmarire penala? Doar daca formuleaza plangere penala si va exista un dosar penal...dar nu se intelege de ce...
Nici eu nu inteleg. Nu am comis vreo faptă de natură penală, dar probabil este o metoda de intimidare din partea reclamantului. Pe numele meu exista doar acest dosar prin care persoana respectiva vrea sa anuleze acel act ca sa primească partea lui din bun.
Va multumesc pentru răspunsul rapid!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eh, asa poate sa zica ce vrea.
Eu v-as recomanda sa formulati totusi aparari in dosarul civil, o intampinare prin care sa va spuneti parerea despre ce anume cere reclamantul, macar instanta va vedea si punctul dvs. de vedere. Poate a intervenit prescriptia, sunt exceptii de formulat si nu se mai intra pe fond, daca el va pierde puteti castiga cheltuieli de judecata. Apelati la un avocat.
Dar de prezentat, tot nu e obligatoriu:)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e f important sa va aparati.. mergeti cu acel act la un avocat si vedeti cat de solid este.
Depuneti si intampinare daca ati primit dovada ca a deschis actiune si vedeti ce cere si cum argumenteaza.. trebuie sa va aparati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă obligă nimeni să vă prezentați într-un proces civil.
Nu vă obligă nimeni să vă apărați.
Dar este necesar să fiți conștient/ă de soarta acestui proces.
Atitudinea dvs. înclină serios balanța în favoarea celeilalte părți.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Divort si partaj alina240 alina240 Buna ziua As dori un sfat in urmatoarea problema. Daca un cuplu divorteaza de comun acord, au un copil impreuna si sotul doreste sa-i lase sotiei si ... (vezi toată discuția)
Impartiri de bunuri margaandreea margaandreea o prietena a divortat acum 15 ani dar nu au facut impartirea bunurilor adica o casa care este bun comun dar nu a platit pensie alimentare la cei 2 copii care ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj marirod marirod Buna ziua ! In ultimii 15 ani sotul meu a lucrat in Spania de unde s-a si pensionat.La revenitrea in tara a intentat actiune de divort motivand racirea ... (vezi toată discuția)