avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt pârât într-un proces pentru anularea unui act ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt pârât într-un proces pentru anularea unui act juridic civil. Pot fi obligată să mă prezint?

Salut! Daca sunt chemată într-un proces (pentru anularea unui act) in calitate de pârât si nu mă prezint, pot fi obligată să mă prezint?
De asemena, fiind vorba despre anularea unui act juridic civil, poate fi vorba despre vreo urmărire generală? Reclamantul insista prin apeluri si imi spune ca poate sa faca acest lucru, deși actul pe care dorește să îl anuleze are legatura cu un imobil dobândit în timpul căsătorie la care acesta renunțase dupa divort pentru a nu plati pensia alimentara copiilor.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca înțelegeți sa nu va prezentati si sa nu formulat apărați în cauza respectiva nu va produce nici un avantaj.Mergeti cu actele la un av macar pt o consultație și pt a afla ce riscuri presupune neimplicarea dvs admiterea acțiunii obligarea la cheltuieli etc.
.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Tare interesant e actul ala care leaga partajul de pensia altor oameni... miroase a tranzactie nepotrivita de departe.
Daca nu o fi asa si o fi o mixtura de partaj cu intelegere de divort, ramane de vazut. In orice caz, dupa cum pare, lipsa de la dosar numai bine hnu va face. Orice urma de dubiu plus dezinteresul dv. va grabeste spre castigul partii care arata mai mult interes.
Nu spun ca in caz ca se desfiinteaza tranzactia prin care ati acceptat ceva in loc de pensie de intretinere inseamna ca trebuie sa cereti altceva in schimb...
Intelegerea pe care ati perfectat-o (printr-un acord, ori o declaratie ) este nula, intrucat este ilegala .(dreptul la pensie de intretinere este acordat indiferent de modalitatea de imparteala, prin conventii nu poate fi eludat acest drept ).

Prin urmare, imparteala poate sa aiba loc oricand.

Absenta la proces reprezinta o solutie dezavantajoasa, cata vreme sunt impartite bunurile proprietate comuna devalmasa.

Ceea ce caracterizeaza proprietate devalmasa este faptul ca niciunul dintre cei doi copartasi nu are individualizata cota-parte din dreptul de proprietate.

Aceasta urmeaza a fi definita prin imparteala.

Pensia de intretinere este datorata, indiferent de intelegerea avuta.

Prezentati-va la proces, organizati-va apararea, propuneti probatorii, in mod calificat, altminteri, fostul sot poate dobandi o cota-parte mai mare, decat dumneavoastra.

Exista conventii de plata a pensiei in avans, pe noul Cod se pot stabili ceva lucruri in acest sens, mai liber decat pe Codul civil vechi. De aceea, o fi nul sau nu, zic eu ca trebuie sa il vada cineva. O fi partaj, o fi altceva, nu stim...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj alina240 alina240 Buna ziua As dori un sfat in urmatoarea problema. Daca un cuplu divorteaza de comun acord, au un copil impreuna si sotul doreste sa-i lase sotiei si ... (vezi toată discuția)
Impartiri de bunuri margaandreea margaandreea o prietena a divortat acum 15 ani dar nu au facut impartirea bunurilor adica o casa care este bun comun dar nu a platit pensie alimentare la cei 2 copii care ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj marirod marirod Buna ziua ! In ultimii 15 ani sotul meu a lucrat in Spania de unde s-a si pensionat.La revenitrea in tara a intentat actiune de divort motivand racirea ... (vezi toată discuția)