avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... director economic sau economist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

director economic sau economist

Buna seara
am o problema destul de delicata:la data de 1.10.2009 se da o decizie de catre dir. general precum ca este numita in functia de dir. economic , economista x si se eliberaza din functie dir economic Y de atunci si in acelas timp acesta este numit ecomomist.la o saptamana fostul dir economic Y isi da demisia dar in acelas timp cere sa i se de somaj(lucru care se bate cap in cap). dir general este de acord sa i desf CIM cu 65 alin 1 dupa cele 20 de zile de preaviz ptr ca acum este economist Y. In cererea pe care am primit-o y se trece dir economic dar pravizyl i-a fost facut ca economist si decizia de incetare a CIM la fel.
Intrebara mea este daca s-a procedat corect cu preavizul si daca exista vreo lege in care se spune ca in dir economic nu poate fi inlocuit timp de un an ?
multumes mult:)
Cel mai recent răspuns: loredanaelena , utilizator 19:52, 18 Noiembrie 2009
chiar m-am uitat in dosarul fostului dir economic si in cartea de munca si numirea in functie (inregistrata in cartea de munca) s-a facut in baza deciziei dir. general. deci persoana care s-a ocupat de resurse umnane nu a procedat corect si chiar nu inteleg de ce ptr ca asta a facut in toata perioada cat a fost salariat. formularea acestui act aditional este la fel ca schimbarea salariului doar ca adaugam si functia, banuiesc.
multumesc mult prt lamuriri
Va dau un model de act aditional la CIM (pe care il folosesc eu):

ACT ADITIONAL Nr. ______/_________la contractul individual de munca

A. Partile contractului :
S.C. ________ cu sediul in ______, Str.____, Nr._____, Bl.____, Sc.____, Ap. __, Jud.______inregistrata la R.C. sub nr. ___________, CUI: _____, tel/fax: _____________ e-mail _____, reprezentata legal prin dl/dna ______, in calitate de Administrator
si
Salariatul: Dl/Dna _____________ CNP: __________________
am incheiat prezentul act aditional la contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr. _______/_____________ in Registrul general de evidenta a salariatilor si inregistrat la ITM ____ sub nr._____________/_________.

B. Obiectul actului aditional : Modificarea contractului individual de munca.

C. Elementele modificate din contractul individual de munca :

Elementul care se modifica Situatia actuala Modificarea intervenita Obs.
1. Functia
2. Salariul

D. Alte prevederi : Prezentul act aditional intra in vigoare la data de _______, celelalte clauze ale contractului individual de munca ramanand nemodificate.

E. Dispozitii finale : Prezentul act aditional s-a incheiat in trei exemplare, cate unul pentru fiecare parte si unul pentru Inspectoratul Teritorial de Munca.

ANGAJATOR, SALARIAT,

va multumesc foarte mult ptr ajutor=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie loredanaelena loredanaelena buna seara daca un salariat este inlocuit dintr-o functie de conducere(exp director economic)mai trebuie sa ii fac o decizie precum ca acum ocupa veche ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei oanamitica oanamitica Buna ziua , ma confrunt cu o problema si am decis sa apelez la dumneavoastra.Sotul meu lucreaza la o societate ca economist (conform contract de munca si ... (vezi toată discuția)
Intocmire dispozitie mixer mixer se da urmatoarea situatie: un angajat cu cim nedeterminat pe o anumita functie de ex .contabil da concurs pe un post de director economic si este numit in ... (vezi toată discuția)