avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... I.I. norma de venit 2019
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

I.I. norma de venit 2019

In 2019, doresc sa trec activitatea I.I., din sistem real, la norma de venit. Norma pt codul meu CAEN, este 22.900, dar sunt si angajat cu norma intreaga, in alta institutie. In tabelul normelor de venit, scrie ca beneficiez de reducerea normei de venit cu 50%. In declaratia unica pe 2019, trec direct suma redusa cu 50%? Este necesara adeverinta de la locul de munca ? In acest caz, mai platesc CAS si CASS ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: boghiu daniel , utilizator 00:13, 25 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, direct valoarea redusa si pastrati acasa adeverinta ca s-o prezentati in caz de control.
Va multumesc, si CASS, CAS, platesc la valoarea redusa, sau nu platesc decat impozit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatii pfa - scutire de la unele taxe brisc_jr brisc_jr Pentru a beneficia de scutirea cu 50% a cuantumului impozitului datorat pe baza normei de venit si a contributiei CASS si pentru exceptarea de la plata ... (vezi toată discuția)
Doresc sa infiintez un afterschool pe pfa. Miruna Pop Miruna Pop Buna seara! Sunt angajata cu norma intreaga si doresc sa infiintez un afterschool, am cod CAEN 8559 (alte forme de invatamant). Forma de organizare a ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit injumatatita vcodrea vcodrea Buna ziua , Din 2012 functionez ca si PFA iar pina in iulie 2013 eram si angajat cu carte de munca/full time al unei firme si am beneficiat de injumatatirea ... (vezi toată discuția)