avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire firma recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire firma recuperare creante

Buna ziua,
de ceva vreme, o firma de recuparare creante ma suna foarte des cu pretextul ca as avea o restanat la un credit luat de la Provident in 2009. Dupa cum se stie, Providentul colecta ratele saptaminal la domiciliul clientului si deci, nu aveam cum sa inregistrez restante. Ce e dubios e faptul ca dupa 10 ani primesc aceste telefoane cu amenintari de popriri pe conturi si altele. Mentionez ca, daca as fi inregistrat restante, Provident era obligat sa ma informeze la acea vreme despre cesionarea creantelor catre o firma recuperatoare , lucru care nu s-a intimplat. Ce pot face in aceasta situatie ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina-gabriela , utilizator 07:39, 24 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Nu discutati nimic cu dumnealor, nici legat de eventualele restante, nici orice altceva. Cand mai suna le spuneti simplu
Am luat legatura cu un avocat si ma gandesc serios la o plangere penala pe numele dvs. pentru hartuire daca mai continuati cu aceste apeluri telefonice
si inchideti telefonul.
Daca continua...nu strica sa si faceti acea plangere...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Si mai cereti-i si numele sa stiti [pe numele cui sa ii faceti plangere penala :)
Multumesc mult . Sper sa inceteze cu amenintarile si sa nu ajung in situatia de a avea popriri .
Daca o sa primiti o hotarare de poprire o puteti contesta in 15 sau 30 de zile de la notificare dar nu cred ca va fi cazul avand in vedere vechimea creditului...dar cine stie...
In contestare puteti spune ca datoria s.a prescris, aratand si actele ce dovedesc achitarea ei...
Si oricine va suna...nu dati nici un detaliu legat de acest credit sau datele dvs., pur si simplu inchideti telefonul si blocati numarul.
Problema e ca in momentul in care se primeste o hotarire de poprire, se si instituie aceasta , iar pina la contestatie , judecata si restul, conturile ramin blocate si orice sume intra se si vireaza catre cel care a instituit poprirea. Am trait o astfel de experienta si dupa judecata, cind am cistigat procesul, a durat citeva luni pina mi-am recuperat banii .
Avind in vedere ca asa zis-ul credit are 10 ani , nici nu mai poate fi vorba de existenta chitantelor doveditoare. Odata achitat nu aveam de ce sa le pastrez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eos ksi Flovyo Flovyo In 2013 am contactat un credit pe care nu am putut sa-l platesc iar in 2015 am fost executat silit si mi s-a instituit poprire pe salariu in urma unei decizii ... (vezi toată discuția)
M-am trezit cu a doua poprire pe cont pentru un credit restant, achitat. doresc să ajung la un consens și, dacă e posibil, să cer despăgubiri. ce măsuri pot lua? Stanciu.Nicolae.Adrian Stanciu.Nicolae.Adrian Buna ziua! Inainte de a pune intrbarea, doresc sa explic situatia. Am avut un creditla banca x sa zicem si din motive personale nu am fost in stare sa il ... (vezi toată discuția)
Executare silita gratiela2005 gratiela2005 Neata, incep prin a va intreba ce inseamna asta \"executare silita\"...asta pt ca eu din prostie acum cativa ani am facut un credit pt un unchi care se pare ... (vezi toată discuția)