avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu de munca

Se poate ca la un Apel sa se schimbe completu de judecata si in aceeasi zi sa si judece dosarul meu?
Mentionez ca in ziua respectiva aveam termenul.
Doar ca inainte de sedinta sa schimbat completu de judecata a aparut un nou judecator care cu siguranta nu stia dosarul meu si uite asa mi-a judecat dosarul bineinteles ca am pierdut.
Mai pot face ceva sau trebuie sa scriu la CEDO?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
ciprian2015, utilizator
Trebuie anlizata speta in concret si vazut care este motivul pentru care s-a schimbat componenta completului de judecata pe parcursul judecarii procesului .
Legea permite schimbarea componentei completului de judecata insa pentru motive temeinice.
Daca schimbarea componentei completului s-a facut dupa dezbaterea in fond a cauzei, aceasta se va repune pe rol.

Art. 214 Cod procedura civila, prevede ca:
Continuitatea instanţei
(1) Membrii completului care judecă procesul trebuie să rămână aceiaşi în tot cursul judecăţii.
(2) În cazurile în care, pentru motive temeinice, un judecător este împiedicat să participe la soluţionarea cauzei, acesta va fi înlocuit în condiţiile legii.
(3) Dacă înlocuirea prevăzută la alin. (2) a avut loc după ce s-a dat cuvântul în fond părţilor, cauza se repune pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta a admis sau nu cererea mea de repunere pe rol a cauzei? cosarpavel cosarpavel Buna ziua! Va rog sa-mi explicati ce se intelege din exprimarea :INSTANTA...DISPUNE ,,Admite exceptia netimbrarii cererii de repunere pe rol a cauzei.\\"Cu ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol ADIJ ADIJ Se poate repune pe rol o cauza solutionata printr-o hotarare irevocabila care a fost ulterior atacata cu contestatie in anulare admisa, caz in care hotararea ... (vezi toată discuția)
Suspendare pentru lipsa partii AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! La primul termen s-a suspendat cauza pentru lipsa partii, iar termenul pentru verificarea masurii supsendarii este in luna noiembrie. Ce pot face ... (vezi toată discuția)