avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație sau vânzare-cumpărare către un minor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație sau vânzare-cumpărare către un minor ?

Buna ziua!
În cazul unui contract de donație în care nu este stipulată nicio clauză de întreținere, prin care mătușa donează un imobil către nepotul ei minor (ea neavând copii, însă are 2 frați), donatarul se poate aștepta la o atacare în instanța a actului de către frații mătușii sau alte persoane (mă interesează fratele vitreg al nepotului căruia i s-a donat imobilul) ? Sau care este varianta legală cea mai sigură pentru ca nepotul să nu fie ,,deranjat,, de către nimeni în legătură cu bunul imobil dobândit prin mătușa lui. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 10:36, 24 Ianuarie 2019
Donația nu poate fi "atacata" decât de moștenitorii rezervatari (soțul, părinții și descendenții donatorului).
Deci cea mai sigura varianta este donația.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)