avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apel sau recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apel sau recurs?

Am avut calitatea de reclamanta intr-un litigiu civil prin care am solicitat obligarea paratei la plata unei sume de peste 100.000 RON. Instanta mi-a admis partial cererea si a obligat parata sa plateasca 40.000 RON, in sentinta mentionandu-se ca aceasta poate fi atacata cu RECURS. Parata a declarat recurs.
Intrebarile mele: Care este calea de atac? Imi convine sa cer instantei calificarea caii de atac ca apel?Si ce se poate intampla daca nu cer acest lucru (si nu se sesizeaza nici instanta sau partea adversa)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:18, 18 Noiembrie 2009
Actiunile avand ca obiect:pretentii, se ataca cu recurs.Nu puteti cere dvs. calificarea cererii, dupa bunul plac.
daca este actiune in pretentii este cu recurs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare/granituire. calea de atac Elena Anghelescu Elena Anghelescu Avem o actiune prin care reclamantul pretinde ca vecinul a ocupat o suprafata de 25 mp teren din terenul sau si solicita instantei si stabilirea liniei de ... (vezi toată discuția)
Recus dau apel? ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- ... (vezi toată discuția)
Pot sã exercit recurs sau o altã cale extraordinarã de atac în situaþia prezentatã mai jos? ContSters22096 ContSters22096 un litigiu avand ca obiect o suma de bani de peste 200.000 ron. a fost judecat pe fond, paratul avand castig de cauza - este cauza pe vechiul cod de proc ... (vezi toată discuția)