avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cumul pensie pentru limita de varsta cu salariu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cumul pensie pentru limita de varsta cu salariu

Am rugamintea sa am ajutati cu o informatie referitoare la urmatoarea speta:
Avand in vedere alin. (3) din legea 188/1999 modificata si completata cu legea 156/2018 conform caruia un functionar public poate fi mentinut in aceeasi functie publica maxim 3 ani cu acordul conducatorului institutiei publice peste varstei standard de pensionare as dori sa stiu daca in aceasta situatie functionarul public poate cumula pensia pentru limita de varsta cu salariul.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 29 Ianuarie 2019
In opinia mea, functionarul public poate cumula pensia pentru limita de varsta cu salariul.
Insa intrebati si la ANFP.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare in administratia publica Danisan Danisan Buna ziua, as dori sa aflu daca prevederile Legii 156/2018, privind posibilitatea continuarii CIM se refera si la personalul contractual din administratia ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractului individual de munca dupa indeplinirea stagiului de cotizare si mplinirea vartei de pnsionare in cazul femeilor octavian37 octavian37 Buna ziua Ma numesc Corina sunt functionar public si ma adresez dvs cu rugamintea de a ma lamurii in urmatoarea problema Incepand cu data de 01.01.2019 va ... (vezi toată discuția)
Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)