avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog ajutati-ma cu parerile dvs sau sfatul dvs ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog ajutati-ma cu parerile dvs sau sfatul dvs multumesc

buna ziua
va rog daca se poate sa va supun atentiei cazul meu
am lucrat la petrom si a trebuit sa imi iau ordonanta pt ca m-au disponibilizat si mi
s-au dat niste salarii compensatorii in aprilie anul curent. dupa acest lucru mi-am depus dosarul pt pensionare, dar eu am auzit ca petromul ar fi trebuit ca in cazul meu de pensionare ar fi trebuit sa beneficiez conform contractului colectiv de munca de 3 sau 4 salarii. nu stiu ce sa fac eu am fost la sediul petrom dar mi-au spus ca nu pot beneficia de salariile respective pt ca dupa cum spun ei am semnat pt primirea ordonantei.
in concluzie astept parerile dvs cu privire la problema mea expusa
astept raspunsul dvs
cu stima manzu ionel

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:14, 17 Noiembrie 2009
Daca va pensionati din calitatea de salariat, beneficiati de acea "prima" de pensionare. In cazul de fata nu mai beneficiati.
are dreptate colegul.dvs. nu ati fost disponibilizata , ci v-ati pensionat.prin urmare nu beneficiati de salariile compensatorii
Asa cum v-a transmis dl Neagu ,v-ati pensionat,ati incasat salariile compensatorii si vi s-a desfacut contractul individual de munca.

Stimulentul de pensie se acorda numai daca sunteti salariat,ori dvs. aveati contractul de munca desfacut si apoi ati depus actele de pensi,deci societatea nu mai are nici o obligatie pentru ca nu mai erati salariat.
@Angel 2007, buna seara!
Asa cum v-a transmis dl Neagu ,v-ati pensionat,ati incasat salariile compensatorii si vi s-a desfacut contractul individual de munca.

Am judecat in urmatoarea ordine: 1. a fost disponibilizat si a primit plati compensatorii; 2. a urmat pensionarea; 3. acum ar vrea si prima de pensionare .
De prima de pensionare beneficiaza numai cei care au primit decizia de pensionare in timp ce erau salariati.
Partea a doua este corecta si seamana cu raspunsul meu.=D>
1. In orice CCM scrie ca atunci cand un salariat iese la pensie de limita de varsta primeste o indemnizatie egala cu X salarii de baza avute in luna pensionarii.
2. Daca la data pensionarii nu mai este salariatul unitatii nu mai primeste aceasta indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O parere va rog miru28 miru28 buna ziua va rog daca se poate sa va supun atentiei cazul meu am lucrat la petrom si a trebuit sa imi iau ordonanta pt ca m-au disponibilizat si mi s-au ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii pentru pensionari cu contract pe durata nelimitata sanducat2 sanducat2 Din 15.07.1963 lucrez la acceasi firma [care si-a schimbat denumirile, dar tot acolo suntem ] In 1999 am depus dosarul de pensionare, ceva mai tarziu [ la ... (vezi toată discuția)
Pensie iliesop iliesop Bună seara! Dacă sunt disponibilizat cu salarii compensatorii de la o societate privată. și primesc decizia de pensionare la limită de vârstă în ... (vezi toată discuția)