avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salarii compensatorii pentru pensionari cu contract pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salarii compensatorii pentru pensionari cu contract pe durata nelimitata

Din 15.07.1963 lucrez la acceasi firma [care si-a schimbat denumirile, dar tot acolo suntem ]
In 1999 am depus dosarul de pensionare, ceva mai tarziu [ la varsta de 60 ani, si 36 de munca], caci Directiunea m-a rugat sa mai stau, si am semnat si o declaratie ca mai lucrez minim 5 ani dupa pensionare.
De atunci am avut "Contract cu durata nederminata" si acte aditionale, an de an, care precizau salariul si alte conditii.
In 2009, toamna s-a produs o ampla reorganizare, din cei cca 500 salariati, cca 400 au primit in 14.12.2009 "preaviz" si "salarii compensatorii"
Eu, dupa 47 ani, la ceeasi fabrica care am iubit-o, nu am primit nimic ?!?!?!
Sunt "sef de departament", toti subalternii au primit "preaviz" si precizarea salariilor compensatorii.
EU CE DREPTURI AM??????????????
Caci, de Sarbatori,,,,,,,,,,,,,,,,, nu stiu........
LA MULTI ANI !
Va multumesc,
Catanchin
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:48, 28 Decembrie 2009
Daca ati fost incadrat cu contract de munca aveti dreptul la salarii compensatorii numai daca atui fost disponibilizat nu si daca a incetat contractul de munca ca urmare a starii de pensionar
In unele CCM-uri la nivel de unitate se acorda indemnizatie de pensionare pentru cei carora le inceteaza raportul de munca urmare a pensionarii sau plati compensatorii pentru cei carora li se desface contractul de munca urmare a concedierii.

Cu ce art din codul muncii vi se desface contractul de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma cu parerile dvs sau sfatul dvs multumesc miru28 miru28 buna ziua va rog daca se poate sa va supun atentiei cazul meu am lucrat la petrom si a trebuit sa imi iau ordonanta pt ca m-au disponibilizat si mi s-au ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva firma privata lumimor lumimor /Buna ziua.Am si eu o problema.Lucrez la o firma privata si astazi ne-au fost inmanate preavizele.sunt de 15 zile.Am intrat in preaviz toti angajatii 60 de ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu andabej andabej Firma la care lucrez urmeaza sa desfiinteze un post cu acordarea unui salariu compensatoriu angajatului respectiv. Imi puteti spune ce fel de salariu trebuie ... (vezi toată discuția)