avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna seara!
Pe scurt: am avut o relație de multi ani cu un bărbat căsătorit. Am rămas însărcinată cu el acum 7 luni, am vrut la un moment dat sa întrerup sarcina știind ca nu exista viitor pentru noi, dar nu m-a lăsat. A spus ca vom fi o familie si vom crește împreună copilul. Ulterior, când eram în 16 săptămâni, s-a gândit mai bine și ca orice "bărbat adevărat" m-a acuzat ca nu e copilul lui si a rupt legătura cu mine (nu am avut nicio problema cu asta), eu mi-am asumat copilul, mi-l doresc și sunt perfect aptă sa îl cresc singură. A apărut iar după vreo luna jumătate, cu jigniri si acuze, sa îi recunosc al cui e copilul pentru ca el nu accepta sa fie fortat sa accepte un copil care nu e al lui - deși NU I-AM CERUT NIMIC!...
De trei luni, ma agasează în felul ăsta, cu jigniri si acuze atât la telefon, mailuri, mesaje si insistă sa îi spun adevărul despre copil, adevăr care nu e altul decât ca e copilul lui, dar nu acceptă sub nicio formă realitatea pe care eu nu am cum sa o schimb.
De o săptămână însă, i-a venit ideea sa ma duca sa fac test de paternitate, înainte sa se nască copilul, pe motiv ca "dacă" e al lui, sa știe ce are de făcut.
Nu am o problema cu testul pentru ca eu nu am dubii asupra copilului meu, am o vârsta si nu mă joc cu lucruri asa serioase.
Întrebarea mea este legată de intentiile lui dpdv juridic...daca există vreun "schepsis" în legătură cu rezultatul testului înainte și după naștere. Îmi este frica sa nu îmi facă vreun rău. Poate sunt paranoică, dar pentru ca el are familie, poate sa se foloseasca de asta sa îmi ia copilul după naștere?...sau din contra, vrea sa faca vreo înțelegere cu mine înainte de a naște, tocmai ca sa nu afle familia lui despre copil, in cazul în care după naștere ne vom întâlni prin tribunal în cine știe ce conjunctură, pentru ca ma ameninta si cu judecata dacă nu accept sa fac testul acum.
Singura mea frica este sa nu îmi ia copilul...are și resurse si cunoștințe destule care îl pot ajuta.
Mulțumesc anticipat pentru orice lămurire!
Cel mai recent răspuns: eleny_paduraru , utilizator 22:26, 24 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Eu am solicitat doar în instanță administrarea probei cu expertiză test ADN în procese privind stabilirea respectiv contestarea filiației, însă nu văd de ce nu s-ar putea administra și extrajudiciar.
N-are nicio șansă să vă ia copilul; dacă nu-l recunoaște, sfatul meu este ca, după naștere, să intentați acțiune în stabilirea paternității, solicitând inclusiv proba la care am făcut referire, dar și pensie de întreținere (1/4 din veniturile tatălui).


Avocat Tabrea Alexandru a scris:


N-are nicio șansă să vă ia copilul; dacă nu-l recunoaște, sfatul meu este ca, după naștere, să intentați acțiune în stabilirea paternității, solicitând inclusiv proba la care am făcut referire, dar și pensie de întreținere (1/4 din veniturile tatălui).


Dar ca sa îl recunoască, in condițiile in care el este căsătorit, trebuie făcut testul de paternitate sau nu are legătură?
Și dacă îl recunoaște, mi-l poate lua?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor,iată povestea mea. eu și soția mea ne-am ... Alex 123123 Alex 123123 Buna ziua tuturor,iată povestea mea. Eu și soția mea ne-am căsătorit acum doua săptămâni. Ea înainte a trăit cu un bărbat. Ei nu au fost ... (vezi toată discuția)
Contestarea paternitatii mohamedvarde mohamedvarde Buna ziua! Am o problema si va rog sa ma ajutati. Am un copil dintr-o relatie cu o prietena. Acest copil care poarta numele meu este nascut dupa ce mama lui a ... (vezi toată discuția)
Paternitate - actiune introdusa in numele minorului DanDaniel DanDaniel Sora mea are 3 copii dintr-o relatie cu un barbat casatorit, ea nefiind casatorita cu nimeni la acel moment. Doi dintre copii au fost recunoscuti de catre ... (vezi toată discuția)