avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia al 2 lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia al 2 lea copil

buna ziua, am vazut niste raspunsuri pe forum , dar as vrea sa fiu sigura in cazul meu.
am un bebe de 11 luni si sunt in concediu crestere copil de 2 ani . primesc 200+600 lei lunar. sunt insarcinata cu cel dea la doilea si se va naste inaintea terminarii primului concediu cu cateva luni (vreo 6 cred). ce indemnizatie si cat si cum voi primi pt al doilea copil?
multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:51, 20 Noiembrie 2009
Pentru al 2 -lea copil veti primi o indemnizatie de 600 lei.
Cea de-a 2-a indemnizatie o veti primi dupa ce primul copil implineste 2 ani, in baza unui nou dosar.
@juridic dana: Ce ar fi sa citim noi insine actele normative inainte de a raspunde?
@dianaeuroct: Veti primi aceeasi indemnizatie pe care o primiti pentru bebe 1.
HG 1016/2009:
Art. 8. - (1) În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a stimulentului lunar sau, după caz, a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţează spre adopţie, i se încuviinţează adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numită tutore, se procedează după cum urmează:
a) dacă cele 12 luni prevăzute la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, acordarea acestora se prelungeşte corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Pe această perioadă se acordă o singură indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primită anterior naşterii celui din urmă copil;
Data post: Joi, 19 Noiembrie 2009, 08:21
Subiect: RE: indemnizatia al 2 lea copil

@juridic dana: Ce ar fi sa citim noi insine actele normative inainte de a raspunde?

Puteti sa-mi explicati unde este greseala in raspunsul meu?
Se va lua in calcul acelasi venituri ca si pentru primul copil.
Deci va primi 85% din media veniturilor anterioare nasterii primului copil, minim 600 Ron, maxim 4.000 ron.
Dvs ati presupus ca va primi 600 ron.
Asa este, dupa exprimarea "primesc 200+600 lei lunar", am presupus ca se face referire la alocatie copil + indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu indemnizatia pt. cresterea copilului bianca009 bianca009 Buna ziua din decembrie 2013 fac un an de cand m am angajat. Salariul meu brut este 1000 ron si ma intereseaza cum trebuie sa procedez daca vreau sa fac un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani maryd maryd Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, avand o fetita de 1 an si o luna. Sunt insarcinata in 2 luni, asa ca voi naste al ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul meu daca eu inca sunt eleva iulianaflorea iulianaflorea Ma numesc Daniela , am 18 ani sunt eleva inca la liceu in clasa a11 si sunt insarcinata . Am de gand sa continui scoala pentru ca bebelusul se va naste in ... (vezi toată discuția)