avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Am avut o matusa care a decedat si nu a fost casatorita, nici copii. A avut o garsoniera si nu a facut nici un testament. Eu am ingrijit-o 10 ani dintre care 3 ani a stat la pat. Eu sunt nepoata ei. In caz, ca deschid proces pentru succesiune , cine are dreptul la locuinta? Fratii sunt decedatii, nepotii la fel. Eu sunt singura nepoata in viata. Copii nepotiilor au dreptul?Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
Jeni31, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:57, 27 Ianuarie 2019
Da, au. Dar depinde de ordinea deceselor.
Dacă frații mătușii au decedat după ea, trebuie dezbătută succesiunea după fiecare dintre ei, apoi după fiecare dintre nepoții decedați. In final, moștenitori ati fi dvs si copiii nepoților.
Este extrem de rau ca nu ati încheiat un contract de întreținere sau nu v-a lăsat un testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune craciun vilia craciun vilia Avem o matusa care a decedat si nu avea copii , mai are in viata doua surori ,ceilalti frati au decedat si o parte din nepoti dar care au copii . Cine vine la ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)