avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vanzare teren agricol

Buna ziua,
Am mai postat acum 2 luni in legatura cu vanzarea unui teren agricol. Am gasit cumparator, am depuc actele necesare la primarie la inceptul lunii Decembrie, urmand luna aceasta cel mai probabil sa primil avizul pentru a merge la notar.

Intre timp, vineri, am primit o cerere de chemare in judecata pentru ca am refuzat in 2014 accessul unei firme pe terenul meu pentru a verifica daca exista petrol si alte gaze etc.

Am sunat pe doamna careia ii voi vinde terenul si aceasta a spus ca daca vine avizul sapt urmatoare pot sa depun intampinarea, in care sa specific ca am vandut terenul si nu mai pot acorda dreptul la acces, iar dupa se descurca danda. Intrebarile mele sunt:
Este legal sa fac asa ceva?

Pot sa depun intampinarea si sa specific ca terenul este in curs de vanzare, chiar daca nu primin avizul saptamana viitoare?
Chemarea la proces a fost timisa in data de 10 insa eu abea vineri am gasit-o in cutia postalq, nu mi-a fost inmanata personal de postas. Deci dupa calculelel mele as mai avea o saptmana la dispozitie.

Imi cer scuze pentru postarea lunga. Astept sfaturi si eventuale lamurir asupra problemei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: david02 , utilizator 15:39, 29 Ianuarie 2019
Nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat?
Ma poate ajuta cine cu un model de intampinare in care sa specific ca o sa vand terenul si cui? Va multumesc
Nu asa se rezolva problemele juridice ci mergând la un avocat cu actele dvs.Cum credeți ca putem noi sa ghicim ce solicita firma reclamanta prin acțiunea respectiva pt a va putea da un răspuns macar nu un model ,pt ca avocații nu lucrează cu modele.Scrieti ce vreti dvs oricum nu are relevanță atat timp cat nu înțelegeți sa faceti lucrurile ca la carte.Succes.
Stimate domn, am specificat ca cer accesul la terenurile aflate in proprietate pe o perioade de 30 de zile. Si ideea e ca terenurile nu vor mai fi e mele as fi vrut sa evit procesul. Chiar si pierzand nu voi putea acorda acest drept, iar cumparatorul isi asuma aceasta problema, mai departe o sa fie problema dansului. Imi cer scuze daca v-am deranjat cu postarea mea.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament marianvl marianvl Buna ziua.Am o problema legata de o mostenire,mai exact de un apartament cu 3 camere.Suntem 3 frati,tata este decedat din 2005,iar mama de anul ... (vezi toată discuția)
Poate cumpărătorul să evalueze un teren conform raportului ... IliesIca IliesIca Poate cumpărătorul să evalueze un teren conform Raportului de evaluare notarială? Specific că eu,vânzătorul am cerut un preț al terenului la valoarea ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute acordat la vanzarea terenului Cornel71 Cornel71 Buna seara, Va supun atentiei o situatie alambicata. Detinem un teren intravilan, dobandit prin mostenire, pe care dorim sa-l vindem (sotia este ... (vezi toată discuția)