avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu uzufruct sau Contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu uzufruct sau Contract de intretinere?

Buna ziua! Parintii doresc sa ne faca acte pentru un imobil compus din cladire si teren . As dori sa stiu care dintre actele "Contract de vanzare cumparare cu uzufruct sau Contract de intretinere", sunt recomandate in situatia in care dorim ulterior sa scoatem o autorizatie de demolare respectiv constuctie. Mentionam ca pe terenul respectiv se afla doua cladiri iar una dintre ele dorim sa o demolam in vederea construirii altei cladiri.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Madalina , utilizator 20:40, 28 Ianuarie 2019
Bună ziua,
în ambele situații atât dumneavoastră în calitate de nud proprietar cât și părinții dumneavoastră puteți obține autorizația de construcție. Un link unde găsiți câteva considerații cu privire la dreptul de execuție al lucrărilor în contextul Codului civil din 2009: [ link extern ] /.
Atât timp cât demolarea vechii construcții sau noua construcție nu aduc atingere drepturilor uzufructuarilor/persoanelor aflate în întreținere, puteți alege ambele variante de contract.
Mai departe un link cu cu anumite considerații cu privire la contractul de întreținere: [ link extern ] /
Și un link cu informații despre uzufruct în Codul Civil din 2009 [ link extern ]
Dumneavoastră alegeți care este varianta care vă satisface !
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager asupra unei construcții ulterior demolate. cum pot construi pe terenul acum liber dacă uzufructuarul este considerat fără discernământ? prodigy46 prodigy46 Acum 9 ani am facut un contract vanzare cumparare cu un batranel,o ruda mai indepartata, a unei curti avand amplasata si o casa veche, cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor-proprietar si nu prea stefanescu0 stefanescu0 sper ca ma puteti ajuta. socrii mei au un teren intravilan+constructie cu deschidere pe 2 strazi.socrii au 3 copiii.sotul meu ar vrea sa i se dea 1/3 din ... (vezi toată discuția)