avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce?

Putem sa facem lumina, sa rupem pisica, sa vorbim pe sleau?
De ce nu le plac avocatilor procesele cu asociatiile de proprietari, sunt nici macar 100 de articole. Chiar as vrea sa stiu. Am intalnit si un expert contabil care stia ca in asociatia in care traia "se cam fura" si era foarte impacat cu situatia. Dar am inteles, vazand ce expertize facea! Cam asta ar fi intrebarea.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 13:30, 2 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cateva motive:
1. Pentru ca sunt rare situatiile in care asociatiile au toate actele facute cum trebuie si atunci avocatul trebuie sa mearga in instanta cu acte facute "la misto" sau incomplete si, in caz de insucces, ghici cine e de vina? Avocatu'...
2. Pentru ca la asociatiile de proprietari sunt rare situatiile in care in functie de conducere sunt oameni care stiu de ce sunt acolo si cu care se poate discuta;
3. Pentru ca la asociatiile de proprietari sunt foarte multe discutii legate de plata serviciilor, ca deh, "dincolo e mai ieftin".
4. Pentru ca te poti procopsi cu procese incurcate (proprietari necunoscuti, mai multi proprietari, probleme legate de acte - nu se stie cine este proprietarul etc) si care pot sa dureze mult si bine si muncesti si alergi cam degeaba..

Si inca multe altele.
De acord cu unele, dar inseamna ca pagubitii raman asa toata viata! In plus, se ajunge la...forma continuata, de aceea am spus "pe viata". Concluzia, nici aici nu se poate face CURATENIE. Mi se pare totusi ca pct.1 inseamna vinovatie, deci, petentul impotriva asociatiei trebuie sa fie aparat de justitie. Pct.2, este culpa, adica, la fel! si stiu ca se zice "actele vorbeste/vorbesc". Pct 3, "barfe" dar barfitorii nu merg in instanta. 4. Aveti dreptate, mie mi-a fost mila de avocat, pentru ca si din avion se vedea ca ...din motive "de nespus public", a pierdut, dar nici macar nu a fost tratat cu respectul cuvenit. Nu a avut nici o vina, am pierdut pe mana unora care ar trebui sa fie considerati colegii si egali. Si asta se vede in salile de judecata. Plus, durata, care nu acopera onorariul, dar asta se poate indrepta!
Per total, aveti dreptate, in principiu. Intelegeti cred ca eu eram versus A.P. Am avut probe asa cum se cer...uneori am castigat, alteori am pierdut, dar ei merg mai departe.
Va multumesc.
Culpele acelea de care ziceti vor dura mult si bine, pana cand oamenii vor intelege ca este vorba de banii lor si vor incepe sa aprecieze mai mult munca unui administrator. Si, cand vor disparea din acest domeniu acei "administratori" care se duc cu preturi de dumping, fiind constienti ca lumea alearga dupa chilipururi.
Vi se pare normal sa existe administratori care accepta sa fie platiti cu mai putin decat o femeie de serviciu? Si nu vreau sa aduc in derizoriu munca femeii de serviciu dar, responsabilitatile parca sunt diferite un pic, nu?
Cenusareasa, Legea asociatiilor, nimeni nu prea o ia in serios, pana la ultima veriga din lant...cel ce face dreptatea. Inteleg ca sunteti o societate demna de toata increderea. Hiba este la ceilalti, da. Ce faceti cand clientii dumneavoastra va prezinta documente indoielnice, sau care nu respecta legea, de exemplu, sau realitatea (uneori se vede!). Daca administratorul accepta acel pret (remuneratie) de dumping este cu siguranta pentru ca si el stie ca nu stie mai nimic! Sunt multi! Nu am putut face nimic (dar am facut totul, chiar castigand procese), pentru ca sa impiedic asociatia sa faca lucrari la negru...Acum avem administrator angajat (firma), dar nu exista presedinte, adica, un imputernicit este cel care "face si desface"...ca sa nu existe raspundere, nu reusesc sa consult documentele pentru 4-5 lucrari maricele-refuza! S-a recunoscut disparitia fondurilor (rulment si special), demis presedinte in 2014, renuntat la recuperarea lor, etc, etc. Cred ca aveti experiente interesante, dar probabil in urmarirea restantierilor). In acest domeniu orice este posibil.
Avem experiente interesante cam in tot ce tine de administrarea unui bloc. In 27 de ani de activitate in domeniul asta se cam strang, nu? Poate o sa ma apuc sa scriu o carte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statistici expertize Mytro Mytro Buna ziua , Aș dori și eu dacă știe cineva un site sau daca are cineva detalii referitoare la expertizele contabile efectuate asupra asociațiilor de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o restanta andradaa andradaa buna ziua, ma lovesc de urmatoarea situatie si as vrea sa va cer un sfat. Sunt administrator si in anul 2009 cand am preluat o asociatie acesta avea un proces ... (vezi toată discuția)
Pierderea actelor asociatiei de proprietari,consecinte marin1ian marin1ian Am pierdut mapa cu cartea de imobil,cu certificatul de inregistrare fiscala,declaratia de inregistrare fiscala si stampila asociatiei si alte procese verbale ... (vezi toată discuția)