avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ajutor,procedura de insolventa, administrator judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ajutor,procedura de insolventa, administrator judiciar

Buna ziua

Fratele meu a avut o firma de transport,in acest timp a facut un contract cu o firma pentru furnizare carburanti pentru masina de transport .

A platit cateva facturi prin banca cu B.O. la un moment dat nu a mai putut plati facturile emise pe ultimele 2 luni.

A lasat B.O. in alb la patronului firmei de furnizare carburanti

In fine fratele meu a vandut firma la un prieten in luna februarie a acestui an fara sa schimbe sediul social al firmei din motiv ca el avand ipoteca la apartament pusa de alta firma ,angajandu-se sa plateasca datoria acelor facturi emise pe 2 luni

Fratele meu a plecat in strainatate , in luna septembrie firma a fost data in insolventa de firma de furnizare carburanti numindu-se
un admistrator judiciar.

In aceste conditii fratele meu poate sa raspunda penal, adica sa faca inchisoare
pentru acestea problema

Daca neaparat trebuie sa plateasca suma pe care o datoreaza care ar fi pasii urmatori neavand toti bani odata este vorba de suma.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 09:30, 20 Noiembrie 2009
In aceste conditii fratele meu poate sa raspunda penal, adica sa faca inchisoare pentru acestea problema

Intrebarea este de principiu si ca urmare si raspunsul va fi la fel : da poate!!
Daca neaparat trebuie sa plateasca suma pe care o datoreaza care ar fi pasii urmatori neavand toti bani odata este vorba de suma.

- avand in vedere nr mare de dosare de faliment, termenele intre sedinte sunt de 3-4 luni , minim 2 termene deci in total 6-8 luni
- daca nu reusiti in acest rastimp cereti instantei un termen pt achitarea debitului din fonduri proprii
si daca procedura de insolventa a fost deschisa dupa ce era alt administrator ?
Pentru activitatile comerciale desfasurate de societate raspunde administratorul pe perioada cat a detinut acesta calitate.
Avand in vedere ca BO au fost emise de catre fratele dvs in timpul exercitarii mandatului de administrator concluzionati singur!
Asa cum singur mentionati, desi societatea a fost vanduta, fostul administrator s-a angajat sa plateasca datoria anterioara vanzarii acesteia, deci este raspunzator de neplata si va raspunde pentru aceasta activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin refuzat,rejectat misu76 misu76 Buna ziua! Ca urmare a solicitarii unei firme cu care colaborez si avand in vedere faptul ca pana atunci nu am avut probleme referitoare la plata, am acceptat ... (vezi toată discuția)
B.o. garantie anca.m anca.m Buna ziua. Am o nelamurire. O cunostinta apropiata este administrator unic la un srl, obiect de activitate transporturi rutiere. Are o factura neachitata la un ... (vezi toată discuția)
Marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii? Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, Sunt noua utilizatoare pe aici. am citit multe din discutiile voastre de pe forum si m-au ajutat destul de mult pentru a intelege mai ... (vezi toată discuția)