avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Există o procedură ulterioară succesiunii prin care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Există o procedură ulterioară succesiunii prin care o parte din bunurile din masa succesorală să revină unuia dintre moștenitori?

Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecaruia dintre copii i-a revenit 1/3 din masa succesorala. In aceasta masa succesorala exista o casa in mediul rural pe care am construit-o cu resurse financiare proprii, in timpul vietii mamei si pe terenul intravilan pe care mama l-a mostenit. Prin urmare atat casa cat si terenul aferent au aparut la succesiune ca fiind ale mamei. In prezent atat pentru casa cat si pentru terenul aferent imi revine cota de 1/3 . Care este procedura prin care pot deveni unic proprietar al casei si al terenului pe care este construita, a.i. celelalte bunuri din masa succesorala sa ramana deocamdata in cota stabilita prin succesiune.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:39, 28 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incheiati cu ceilalti 2 mostenitori un act de partaj voluntar, prin care dvs sa luati casa si terenul aferent, si sa le achitati sulte celorlalti doi.
Daca fratii dvs nu au pretentii la vreo suma de bani, pot sa va doneze cotele lor de 2/3 din imobil si alstfel, dvs sa ve reintregiti dreptul de proprietate.
Pentru restul bunurilor, ramaneti in continuare in indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Mai am 2 frati, insa mama mea mi-a donat acum 10 ani 1/2 din imobil reprezentand casa + teren. Vreau sa stiu, la moartea mamei (tatal meu fiind ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune - procedura, cote adrianciulei1970 adrianciulei1970 Mama mea a decedat.Eu am 42 de ani si un frate si o sora de 36 ani si 24 ani(varstele care le-am scris sunt la data decesului),casatoriti,la casele ... (vezi toată discuția)
Dubla succesiune SinzianaN SinzianaN Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai succinta. Bunicul meu (care traieste) a fost casatorit de doua ori. Din fiecare casatorie a rezultat cate un copil. Acum e ... (vezi toată discuția)