Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecaruia dintre copii i-a revenit 1/3 din masa succesorala. In aceasta masa succesorala exista o casa in mediul rural pe care am construit-o cu resurse financiare proprii, in timpul vietii mamei si pe terenul intravilan pe care mama l-a mostenit. Prin urmare atat casa cat si terenul aferent au aparut la succesiune ca fiind ale mamei. In prezent atat pentru casa cat si pentru terenul aferent imi revine cota de 1/3 . Care este procedura prin care pot deveni unic proprietar al casei si al terenului pe care este construita, a.i. celelalte bunuri din masa succesorala sa ramana deocamdata in cota stabilita prin succesiune.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Incheiati cu ceilalti 2 mostenitori un act de partaj voluntar, prin care dvs sa luati casa si terenul aferent, si sa le achitati sulte celorlalti doi.
Daca fratii dvs nu au pretentii la vreo suma de bani, pot sa va doneze cotele lor de 2/3 din imobil si alstfel, dvs sa ve reintregiti dreptul de proprietate.
Pentru restul bunurilor, ramaneti in continuare in indiviziune.
Succesiune
marinelapolescu
Buna ziua,
Mai am 2 frati, insa mama mea mi-a donat acum 10 ani 1/2 din imobil reprezentand casa + teren. Vreau sa stiu, la moartea mamei (tatal meu fiind ... (vezi toată discuția)
Dubla succesiune
SinzianaN
Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai succinta. Bunicul meu (care traieste) a fost casatorit de doua ori. Din fiecare casatorie a rezultat cate un copil. Acum e ... (vezi toată discuția)