avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini galagiosi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini galagiosi

Am si eu o intrebare, daca a fost corect sau nu, nemaiintalnindu-ma cu astfel de situatie: stau la bloc, am niste vecini care se trezesc mereu sa faca galagie noaptea: vorbesc si rad tare, nu putem dormi iar uneori ne tine treji pana la 2 3 dimineata pana cand stau ei sa faca galagie. (Specific ca nu se aude muzica, doar fac galagie). Le-am spus de atatea ori si i-am rugat sa o lase mai usor noaptea, dar ei tot continua. S-a intamplat situatia iar acum cateva zile si am decis sa chem politia. Acestia nici nu am ajuns la bloc si m-au sunat si s-au luat de mine ca ce sa le faca, sa le zica sa nu mai rada? Nici macar nu au venit direct ca sa constate in casa cum se aude. Acestia au considerat ca daca de afara din masina lor nu se aude, i-am chemat degeaba. Desigur ca vecinul cand i-a vazut si ne-a auzit si pe noi ca vorbeam cu politia nu a mai facut galagie. Politia ne-a tratat de parca am fi de tot rasul ca i-am chemat degeaba si ne-a dat si amenda.
Acum eu vreau sa va intreb: e normal in primul rand sa iti dea amenda pe motiv ca ai sunat abuziv, desi eu nu putea dormi de galagie? E normal ca s-au purtat asa cu noi? In plus au tinut sa precizeze ca si de revelion toata lumea se distreaza si nu a pomenit sa cheme cineva politia..
Pana la urma legea se aplica sau stam si ne blestemam zilele cu vecinii care nu au respect fata de cei din jur?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
AlinaMaria23, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinaMaria23 , utilizator 18:24, 28 Ianuarie 2019
Cate lucruri nu sunt anormale dar suportam consecinte iar autoritatile sunt indeferente ?
Este situatie foarte des intalnita care poate fi solutionata functie de interesul si prioritatile partilor
Daca dv suportati neajunsurile generate de zgomotele produse de vecini care ati constatat ca sunt dezinteresati sa solutioneze amiabil,pentru castigul dv analizati oportunitatea executarii de izolatie fonica a tavanului
Exista si varianta solutionarii in instanta care garanteaza stres,timp alocat termenelor de judecata,eventual efort financiar dar nu garanteaza hotarare favorabila
Aveti dreptate. Legea se pare ca nu ne ajuta prea mult. Am auzit si alte cazuri in care la fel politia amenda pe cel care i-a chemat..nu stiu insa cat de utila este izolarea, daca chiar tine cat de cat sunetele ca sa nu fac o investitie aiurea..o seara buna

ynocentta a scris:

Cate lucruri nu sunt anormale dar suportam consecinte iar autoritatile sunt indeferente ?
Este situatie foarte des intalnita care poate fi solutionata functie de interesul si prioritatile partilor
Daca dv suportati neajunsurile generate de zgomotele produse de vecini care ati constatat ca sunt dezinteresati sa solutioneze amiabil,pentru castigul dv analizati oportunitatea executarii de izolatie fonica a tavanului
Exista si varianta solutionarii in instanta care garanteaza stres,timp alocat termenelor de judecata,eventual efort financiar dar nu garanteaza hotarare favorabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am observat ca vecinii de jos sunt de vina. eu cred ca exista ... ionuta57 ionuta57 Am observat ca vecinii de jos sunt de vina. Eu cred ca exista si vecini de sus care deranjează si nu numai. Am o intrebare daca un vecin urmărește cand ... (vezi toată discuția)
Problema linistii publice nicoletaelena11 nicoletaelena11 Buna ziua, As dori sa va intreb daca legea linistii publice prevede sanctiuni in cazul in care vecinii fac gratar in fata blocului si vorbesc foarte tare ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi sonia28 sonia28 Buna ziua, Am o problema in legatura cu vecinii care stau deasupra apartamentului nostru.Sunt chiriasi(din cate stiu fara contract legal) si de aproape 2 ani ... (vezi toată discuția)