avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Simbol cont 455, credit 0 si debit 9 sute milioane si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Simbol cont 455, credit 0 si debit 9 sute milioane si ceva.

Am firma suspendata, au trect cei 3 ani si am prelungit inca 3 ani. Au trecut 5 si mai este un an. Vreau sa intreb daca in bilant la momentul suspendarii, la simbol cont 455 la credit zero si la debit 9(noua) sute si ceva de milioane, astia sunt banii firmei? Firma este din 2002, cum eu nu ma pricrp la contabilitate am zis sa intreb aici, poate este cineva care ma poate ajuta cu niste raspunsuri. Mai are rost sa reiau activitatea, ce se intampla cu banii din 455, daca reiau activitatea ii mai pot recupera? In banca la ,omentul suspendarii nu am avut decat 6 mii lei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: septimia , utilizator 11:08, 29 Ianuarie 2019
din moment ce sunt in debit, la acest cont, nu pot fi platiti, trebuie depusi de catre asociat sau de cine a luat banii.( cred ca suma nu este denominata)
Multumesc de raspuns, dar puteti sa mi spuneti mai pe intelesul meu cei cu acest cont 455. Sunt ai firmei? Suma este in banii vechi. Daca erau la credit inseamna ca erau datorii, fiind la debit nu sunt ai firmei. Nu de aici se scot dividente din banii firmei? De ce spuneti ca trebuie sa i puna inapoi? As vrea sa inteleg si eu. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
florinpn, utilizator
In contul 455,#conturi curente asociati) de obicei se regasesc sumele depuse de asociati in firma, pentru #imprumuturi firma#, pentru a juta firma sa se dezvolte. Sumele sunt depuse prin creditul ct. casa sau banca. Aceste sume ulterior se pot restitui asociatului,
Deci la Dvs. se regasesc in debitul contului dar nu si in creditul lui, astfel deduc ca sau facut plati fara a fi depuse sumele respective.
Dividendele se repartizeaza din profitul net, in ct. 457.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare societate - conturi utilizate felisana felisana Asociatul imprumuta firma cu 20000 lei, depunand suma la banca. Cand inregistrez extrasul suma o trec direct pe contul 455? Iar cand restitui creditul tot ... (vezi toată discuția)
Firma imprumuta asociatul felisana felisana Am pe contul 461 o suma destul de \"frumusica\" ce reprezinta sumele luate de asociat din contul firmei. Mi s-a spus ca pentru a avea acoperire pentru suma ... (vezi toată discuția)
Plati furnizori din dividende maria-m maria-m se poate face plata furnizorilor din dividende? va rog o monografie contabila. (vezi toată discuția)