avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul de a semna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul de a semna

de curand am primit un act aditional prin care conveneam sa mi se modifice salariul de pe cartea de munca,lucru pe care l-am refuzat verbal,fapt pentru care am fost amenintata cu concedierea cu preaviz si am fost chemata maine la sediul firmei pentru a discuta cu juristul firmei.
cum pot sa ma apar in cazul in care ei vor dispune de exemplu sa ma mute cu desfasurarea activitatii in alta localitate sau o alta sanctiune.
Cel mai recent răspuns: lipo , utilizator 11:29, 19 Noiembrie 2009
Care sunt motivele invocate pentru modificare salariu?
Anterior a-ti acumulat avertismente sau alte sanctiuni ?
Micsorarea salariului, conform prevederilor legale in vigoare, se poate face ca sanctiune si asta pe maxim 3 luni cu maxim 15%. Faceti cunoscut juristului aceste "amanunte omise", refuzati semnarea actului aditional si puteti sesiza Inspectia Muncii.
nikol.ilea a scris:

Micsorarea salariului, conform prevederilor legale in vigoare, se poate face ca sanctiune si asta pe maxim 3 luni cu maxim 15%. Faceti cunoscut juristului aceste "amanunte omise", refuzati semnarea actului aditional si puteti sesiza Inspectia Muncii.

Se poate face pe termen nelimitat daca este cu acordul partilor. Tocmai de aceea i-a si fost intins spre semnare actul aditional. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contractul de munca... Buna ziua tuturor, Lucrez intr-o firma care initial avea in jur de 150 angajati. Cum afacerile nu au mers prea bine, patronii au recurs la concedieri in ... (vezi toată discuția)
Act aditonal micsorare salariu vs preaviz ionescu.maurelia ionescu.maurelia Pot primi in acelasi timp (pentru a semna) act aditional prin care mi se micsoreaza salariul si preavizul pentru disponibilizare? (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie melolontha melolontha in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de ... (vezi toată discuția)