avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de a rămâne în Romania după divorț ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de a rămâne în Romania după divorț (cetățean non-UE)

Buna ziua. Sunt cetățeni străini non UE. sunt căsătorit cu ceteteni roman (sotia) de 8 ani. Locoiesti cu ea in romania. Acum avem nista problama complicat. Si gendim la divort cu acord common.
Am permis de sedere temporar de 5 ani.
Dupa divort am drept sa ramen in romania?
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 09:51, 29 Ianuarie 2019
Buna ziua. Puteti obtine un nou permis de sedere, dar trebuie sa vedeti daca mai indepliniti conditiile. Daca aveti copii, ati putea motiva in sensul ca vreti sa va vedeti copiii.
Va mulțumesc puntra respons. Din pacat nu am copil. Si cum pot sa păstreze permis ședere in cazul meu?

Ionita Cristina Avocat a scris:

Buna ziua. Puteti obtine un nou permis de sedere, dar trebuie sa vedeti daca mai indepliniti conditiile. Daca aveti copii, ati putea motiva in sensul ca vreti sa va vedeti copiii.

Puteti citi mai multe pe site-ul de mai jos, sau puteti suna la institutie:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza anglia (uk) pentru cetatean strain (non-ue) cu permis de sedere pe termen lung FARAHAT FARAHAT Buna ziua Sunt Cetaten strain (Non-UE) cu permis de sedere pe termin lung in romania (10 ani) vreau sa stiu acete nesesare pentru a abtin viza pentru Anglia ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei in romania pop sorin pop sorin Buna Ma intereseaza in ce fel se poate obtine sederea in Romania precum si cetatenia definitiva/temporara. Prin casatorie am inteles ca doar dupa 5 ani ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain non ue parinte de cetatean roman adriana-irina adriana-irina Buna ziua. Ma numesc V.A.I. si as dori o informatie, daca se poate. Un cetatean strain non ue parinte de cetatean roman poate avea dreptul la permis de sedere ... (vezi toată discuția)