avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Calitate procesuala pasiva a unui parchet fara ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Calitate procesuala pasiva a unui parchet fara personalitate juridica.

As vrea sa fiu sfatuit in privinta unui fapt si anume daca parchetul de pe lanaga o judecatorie, care nu are personalitate juridica, poate fi chemat in contenciosul administrativ, deoarece refuza sa raspunda la o sesizare in termenul legal, prevazut de Ordonanta 27/2002. Parchetul respectiv nu are personalitate juridica, conform prevederilor art.89 alin.3 din Legea 304/2004. Unde ar trebui sa ma adresez pentru a obliga respectiva institutie sa formuleze raspuns la sesizarea mea si care ar fi temeiul legal.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
db03uie, utilizator
Cel mai recent răspuns: db03uie , utilizator 18:13, 28 Ianuarie 2019
Despre ce anume sesizare este vorba?
Este vorba despre o sesizare privind conduita unui organ de cercetare penala din cadrul politiei, care a intocmit un proces verbal fals cum ca ar fi incercat sa ma convoace telefonic, la o audiere, insa eu nu am raspuns si a depus acest proces verbal la dosarul cauzei. A incalcat procerura de citare prin convocarea printrun inscris, inregistrat si datat. Am sesizat abaterea disciplinara catre parchet, respectiv procurorul de caz in temeiul art. 336 si urm. din C.P.P, dar nu am primit niciun raspuns pana acum. Este motivul pentru care doresc sa primesc un raspuns. Dilema mea este daca poate fi chemat parchetul in contencios, deoarece nu are personalitate juridica.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
db03uie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare fara citatie? Just-drept Just-drept Buna ziua. Un prieten a fost chemat la parchet prin telefon, fara sa ii fie trimisa o citatie sau instintare. Maine trebuie sa se prezinte la procuror, la ... (vezi toată discuția)
Citarea in dosarul penal mira_79 mira_79 buna seara, am o nelamurire si pana imi gasesc un avocat ar fi extrem de utila opinia dumneavoastra: am primit de la Parchet o citatie care face referire ... (vezi toată discuția)
Calea de atac? _Alin_ _Alin_ Ieri am primit Ordonanța de la parchet, mi s-a respins plângerea ca inadmisibila, in temeiul art. 339 C.P.P. Ordonanța a fost emisă chiar de către ... (vezi toată discuția)