avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea de drept

Astăzi 28 ianuarie am fost să îmi iau cazierul, şi ce să vezi nu este curat, am o faptă din 1993, condamnat în dec 1999 definitiv şi irevocabil la 4 ani si opt luni, iar pedeasa am terminat-o în 2002, de atunci şi până anul trecut nu am mai fost condamnat. În 2014 dracu m-a pus să beau la volan şi după o anchetă şi o judecată de 5 ani am fost condamnat definitiv la un an cu suspendare, în hotărârea definitivă scrie că nu eram cunoscut cu antecedenţe penal, deoarece intervenise între timp reabilitarea de drept, dar astăzi în cazier îmi apare şi condamnarea din 1999. Ce vă rog este să mă ajutaţi să înţeleg de ce această condamnare îmi mai apare în cazier... nu era normal să nu îmi mai apară?????. Pentru orice răspuns chiar dacă este critic mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tomateodor , utilizator 21:48, 28 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
4 ani si 8 luni erau cu executare, deci nu a intervenit reabilitarea de drept, ci doar se implinise termenul de reabilitare - judecatoreasca - pe care puteti sa o exercitati acum.
Doamna daca stau sa ma gandesc bine din 2002 noembrie si pana acum sunt???? 17 ani, nu credeti ca am fost reabilitat????? atunci in 2002 am terminat jumatate din pedeapsa, dupa orice calcule aritmetice si de cod penal, astea care sunt pe net, avand in vedere ca in acea hotarare scria ca nu sunt cunoscut cu antecedente, cred ca insemna reabilitare de drept. oricum fapata a fost in 1993, am ramas dupa 6 ani de chin definitiv si irevocabil, au urmat anii de detentie, au urmat inca cativa .... zeci de ani adica 17 ani in care eu am fost urmarit de acea condamnare, ani in care eu a trebuit sa MINT ca sa fiu angajat, intr-un final am parasit Romania pentru un alt taram mai bun, cu o altfel de mentalitate si cu toate ca in Romania am fost un simplu muncitor ce-i drept calificat in ale lucraturi cu metale pretioase, am gasit sa muncesc acolo pentru AMAZON, culmea pe post echivalent de inginer. Am venit in tara sa imi EXECUT zilele in folosul comunitatii, (Adica 120 probabil ca acolo sus in ministerul de interne sau al justitiei cineva inca ma iubeste de am luat maximim)pentru aceasta ultima fapta comisa cu bautura la volan( de buna credinta am venit). Cu toate astea intru astazi in sectia 19 pol bucuresti cu gandul de a lua un cazier care trebuia sa ma ajute sa deschid un magazin de bijuterii..... nu pot, nu am voie statul roman dupa 26 ani de la comiterea acelei fapte, dupa 17 ani de cand mi-am ezecutat pedeapsa....inca ma chinuie prin indolenta Functionarilor care sunt platiti din impozitului meu (platit aici atatia ani) , de oameni care de fapt trebuie sa ma ajute, nu sa ma oropseasca o viata...... ASTA ESTE gustul amar, al unei tari pe care o iubesc si in care vreau sa traiesc si nu pot decat asa cum vor ei. De fapt asta probabil este oful meu cel mai mare, acea chichita din statul roman pe care nu o inteleg. Va multumesc ca ati citit pana aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de reabilitare judecatoreasca, asta este procedura.
La o pedeapsa de 4 ani si 8 luni nu intervine reabilitarea de drept nici dupa 100 de ani daca vreti sa intelegeti.
raspuns corect multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare, cazier judiciar popikku popikku In 1999 am fost condamnat la 6 luni cu suspendare cu termen de incercare 2 ani si 6 luni,dupa care in 2002 am fost condamnat din nou la 3 milioane amenda ... (vezi toată discuția)
Caz penal? gabriela denisa gabriela denisa daca o pers a fost acuzata de tentativa de omor si a fost condamnat la 5 ani de inchisoare din care a savarsit 2. cum se calculeza prescrierea? de cand pana ... (vezi toată discuția)
Cu antecedente sau fara antecedente ? Bubu777 Bubu777 Am avut o condamnare la inchisoare de 4 luni , cu suspendare si o perioada de proba de 2 ani si 4 luni. In aprilie 2013 mi-am scos cazierul curat. Pe ... (vezi toată discuția)