Buna ziua! Apelez inca o data la dumneavoastra, in speranta ca ma veti lamuri la urmatoarea speta: In apartamentul pe care l-am cumparat anul trecut, fostii proprietari, adica cei de la care am cumparat eu, le-a permis celor de sub ei sa scoata conducta pluviala de la ei, si au facut iesirea prin balcon, pe la mine. Acum proprietarii de sub mine au venit sa-mi spuna ca se infiltreaza apa si li s-a ingalbenit tavanul. Eu vreau sa se puna burlanul in pozitie initiala, cum a fost de la constructia blocului. De la asociatie mi s-a zis sa nu-i bag in seama, dar nu vreau sa ma trezesc peste ani ca sunt data in judecata pentru ca se agraveaza problema. Unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac pentru a rezolva problema?
P.S. Am poze facute, dar nu stiu cum sa le atasez pentru a se vedea pozitionarea burlanului.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna,
Ceea ce a facut fostul proprietar cu vecinul dvs. se cheama o mica golanie... Acum ca golania este mica sau mare, NU aveau voie sa faca aceste modificari pentru ca, iata rezultatul "facerii de bine".
Daca ati fost la asociatie si ati vorbit, mai mergeti inca o data cu o notificare scrisa in dublu exemplar si nr. de inregistrare. Dl Presedinte sa se ocupe de problema aceasta, sa mearga la vecinul dvs. sa-i puna in vedere sa refaca instalatia, chiar daca acest lucru il va deranja.
Abia dupa ce vecinul a refacut instalatia si dvs. puteti sa imbinati cele doua tevi (desigur prin planseul dvs.).
Parerea mea este ca lucrarea sa se faca concomitent, in locuinta dvs. cat si a vecinilor de catre un profesionist, lucrare cu garantie.
Trebuie ca toti proprietarii de la dvs. in jos (pana la parter) sa fie informati de aceasta refacere a instalatiei pluviale, sa verifice si dansii buna functionare a instalatiei pluviale.
Va doresc mult succes!
Este problema care poate fi solutionata amiabil intre dv si vecin
Cautati prersoana specializata care urmeaza sa introduca un tronul de teava astfel incat sa se refaca instalatia pluviala conform proiect tehnic
Daca se executa corect imbinarile nu ar trebui sa mai apara probleme
Succes !
Vecinul de sub mine a venit de 2 ori la mine si mi-a zis ce trebuie facut. Ei asteapta ca eu sa rezolv problema. Cand m-am dus la usa lor si i-am spus sotiei ca ii dau voie sotului sa intre in apartamentul meu si sa faca ce considera ca trebuie facut, au amutit amandoi. Nu mai spun nimic. Zilele acestea am aflat ca ei sunt cei care au modificat, nu fostul proprietar de la care au cumparat ei, asa cum ma minteau pe mine.
Buna seara! Dupa cum m-ati sfatuit, in data de 4 februarie 2019 am depus sesizare la asociatie pentru refacerea instalatiei pluviale. Azi am fost la asociatie ca sa intreb cum rezolvam situatia, dar domnul presedinte mi-a spus ca a uitat de problema aceasta. L-am rugat sa rezolvam situatia, asadar am mers amandoi la vecinul de sub mine, care a declarat ca el nu baga niciun burlan prin casa lui, sugerandu-mi fie sa scot burlanul prin dormitorul meu si apoi afara, fie sa fac cot din partea de sus a burlanului, sa decupez geamul si sa scot burlanul afara. Eu as dori sa punem burlanul in pozitia din proiectul tehnic. Cum procedez mai departe? Va multumesc anticipat pentru orice sfat.
Turturi bloc
cris2279
Buna ziua,
De curand ne-am mutat intr-un apartament cumparat prin credit, deci evaluat: se afla la etajul patru intr-un bloc cu 4 nivele. La acelasi bloc la ... (vezi toată discuția)
Probleme burlan
crisss2011
Buna ziua
Am cumparat acum o luna un apartament la etajul 4. Acesta are sarpanta deasupra facuta acum multi ani , nu stiu daca este facuta cu autorizatie nici ... (vezi toată discuția)