avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de un sfat

Am 12 ani de cand stau in concubinaj cu un italian avem doi copii impreuna ,copii fiind nascuti aici si recunoscuti de tata .de ani de zile intre noi situatia nu este buna zi de zi certuri ,nu ne mai intelegem si atmosfera pentru copii nu e una de familie.nu se poate trai intro casa unde nu este respect afectiune iubire.eu vreau sa imi iau copiii si sa plec in Romania dar el impreuna cu familia se opune .precisez copii au 10 si 4 ani. Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: T.livia , utilizator 21:53, 29 Ianuarie 2019
Buna seara,
Daca acei copii au si cetatenie romana atunci puteti veni acasa cu ei si sa incepeti demersuri legale pentru:
1. exercitarea in comun a autoritatii parintesti
2. stabilirea domiciliului la dumneavoastra.
3. stabilirea unei pensii pentru minorilor.
Daca nu au si cetatenia romana atunci discutati cu un avocat italian!
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Din pacate nu le am facut dubla cetatenie .va multumesc pentru consiliu si voi consulta si un avocat italian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori adina mantas adina mantas Sunt casatorita in Grecia si am doi copii minori. Am obtinut custodia lor in urma Ordinului Prezidential. Fostul sot are program de vizitz provizoriu. Eu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori-foarte important CristyBoss CristyBoss Buna ziua, Va adresez o intrebare legata de o situatie mai delicata. Am sa va descriu mai jos , toata situatia. Sora mea , este casatorita , de 10 ani, cu ... (vezi toată discuția)