Am îngrijit o persoană timp de 30 de ani, dar s-a hotărât târziu să facem acte și nu am mai apucat. Ea spunea că nu are moștenitori, există vreo cale să intru în posesia locuinței?
Buna seara ,am si eu o situatie mai delicata.In urma cu 3 ani a decedat o batranica de care aveam grija de 30 de ani.S-a trezit cei drept sa faca actele destul de tarziu si nu am mai apucat sa le facem.Am contractul casei, de cand a murit platesc intretinere,impozite ,taxe.Am strans si semnaturi de la locatarii din bloc pentru a avea o dovada ca ceea ce spun e adevarat.
Am inmormantat-o singura pe batranica ,chiar am fost singura care a venit la inmormantare ,am dat anunt in ziarul liberatatea sa anunt comemorarea de 2 ami.
Ea mi-a spus cu ceva ani in urma ca este ultima descendenta a familiei ei. Mentionez ca nu am locuit acolo,ci cateva etaje mai jos.
As avea urmatoarele intrebari:
1.Exista vreo cale sa obtin drept de propietate daca nu am vreun act ?Ar functiona uzucapiunea de 30 ani?
2.Ar putea fiica mea sa locuiasca acolo si sa reamenajeze locuinta si sa achite taxele?S-ar sesiza primaria ?Ar exista sanctiuni sau evacuare silita?
3.Cum se sesizeaza primaria daca toate taxele sunt la zi?
4.Daca vecinii ar face sesizare la primarie/politie ,este luata in calcul?
Timpul curge de la decesul proprietarului. Deci dupa 10 ani de la deces puteti invoca uzucapiunea de 10 ani sau dupa 30 de ani de la deces. Cautati termenul uzucapiune si veti gasi destule articole importante de citit.
Buna seara, am nevoie si de o cerere de inscriere in cartea funciara?sau care ar fi pasii?nu gasesc articole referitor la asta...
Multumesc anticipat
GermanAlex a scris:
Timpul curge de la decesul proprietarului. Deci dupa 10 ani de la deces puteti invoca uzucapiunea de 10 ani sau dupa 30 de ani de la deces. Cautati termenul uzucapiune si veti gasi destule articole importante de citit.
Uzucapiunea de 30 de ani : cei 30 de ani începe de la moartea proprietarului.Exista uzucapiune de 10,20 și de 30 de ani dar toate incepe de la moartea proprietarului
Afirmați ca ați avut grijă de un om timp de 30 de ani.La câți ani a decedat " bătrânică"? Când v- as dus sa plătiți impozitul ați menționat că va trimis vecina să plătiți impozitul? Ați dat CNP ul decedate ? Pe cine chemați în judecată pentru uzucapiune ? Primăria ? Rudele decedatei până la gradul al 4- le-a? În loc să vă cumpărați din propria munca cinstita un apartament pentru copil,V- ați gândit să puneți mâna pe un apartament numai ca plătiți impozitul anual si sa plătiți întreținerea , întreținere pe care Asociația nu ar tb sa o primeasca. Dar având în vedere că se ISTA emite facturi la căldură pe numele foștilor proprietari ,ca închei contracte de comodat ca să nu se plătească impozitul, nu mă miră. Cat costa impozitul anual si cat a plătiți decedată cea mai mare întreținere?
Uzucapiunea de 10 ani
Soffia
Buna ziua,
În cazul unui imobil a cărui proprietar a decedat de peste 10 ani, în tot acest timp avand in vedere ca acesta nu a detinut mostenitori, toate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune
dacmoto
Parintii mei au locuit intr-o casa mai mult de 30 de ani. In urma verificarilor de carte funciara s-a constatat ca imobilul nu figureaza ca avand carte ... (vezi toată discuția)