avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amanare pronuntare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amanare pronuntare divort

Buna ziua,
Sunt in proces de divort,si s-a amanat pentru a doua oara pronuntarea.
Care este motivul acestei amanari?
In aceasta perioada ,pana la pronuntare se mai pot depune documente la dosar sau amanarea se poate face la cererea uneia din parti?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:35, 30 Ianuarie 2019
Teoretic, nu se mai pot depune documente la dosar.Amânarea propnunţării depinde doar de instanţă.
Pronuntarea s-a amanat intrucat instanta are nevoie de timp pentru a delibera, pentru a solutiona cauza.

Dupa ce instanta a ramas in pronuntare, situatie in care va aflati dvs. , in cazul in care depuneti inscrisuri la dosar, acestea nu vor fi luate in considerare de instanta de judecata cand va pronunta hotararea.
Prevedrile legale sunt in sensul ca, dupa ce instanta a ramas in pronuntare nu se mai depun inscrisuri, la registratura inscrisurile vor fi primite dar sanctiunea este cea mentionata anterior
Amanarea pronuntarii se poate solicita in sedinta publica de catre parti doar pentru o singura data, ulterior instanta dispune amanare pronuntarii din oficiu, in cazul in care apreciaza ca mai are nevoie de timp pentru a delibera.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
Avocat Ciurea Cristina, utilizator
Este posibil ca una dintre parti sa solicite amanarea fara sa fie instiintata si cealalta parte?
Multumesc
In aceasta faza procesuala partile nu mai pot solicita amanarea pronuntarii.
Oricare din parti avea acesta posibilitatea la ultima sedinta de judecata, nu exista obligatia ca cealalta parte sa fie instiintata de faptul ca s-a solicitat amanarea pronuntarii.
In functie de cat de incarcat este completul respectiv, judecatorul poate amana succesiv pronuntarea. Nu se pot depune niciun fel de inscrisuri noi, doar eventuale concluzii scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare pronuntare adi_2010 adi_2010 Astazi se implinea termenul de 7 zile dat pentru pronuntarea intr-un proces de fond. Pe site-ul judecatoriei a aparut specificarea ca s-a amanat cu inca 7 ... (vezi toată discuția)
Daca se poate o lamurire la aceasta bataie de joc. zmihai58 zmihai58 In speranta ca se intelege din cele de mai jos, este vorba de un restant la intretinere care de doi ani nu a achitat un leu.unde pot depune o plangere. Nr. ... (vezi toată discuția)
De cate ori se poate amana pronuntarea? emilifor emilifor Am un proces la curtea de apel ,s-a judecat recursul si de doua ori s-a amanat pronuntarea sentintei din lipsa de timp-exprimarea exacta este:deoarece pentru ... (vezi toată discuția)