avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinerii

in cazul in care am contracte individuale la apa rece, gaze, am centrala termica, ce mai platesc la asociatie, in afara curentului pe scara si a femeii de serviciu? Sunt obligata sa platesc si administratorul, pentru ca imi gestioneaza fisa? Mai am fisa de gestionat? Asta a fost raspunsul la intrebarea pe care am pus-o administratorului. Ma pot retrage din asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 11:09, 18 Noiembrie 2009
Chiar daca va retrageti din asociatia de proprietari, ca nemembru aveti exact aceleasi obligatii fata de asociatie ca si cand ati fost membru.
Salariul administratorului nu se defalca pe operatiuni si nici nu merge la amanuntirea pe rubricute - ce plateste, ce nu plateste unui proprietar, ce-i face, ce nu-i face - se fixeaza pentru intreaga sa activitate in asociatie. Are atributii de indeplinit, dar acestea nu sunt remunerate fiecare in parte.

In afara de ceea ce va platiti individual, prin contractul individual pe care il aveti cu societatea de apa si de gaze mai sunt si alte cheltuiieli de achitat: gunoi, lift (daca e cazul), curentul electric pe proprietatea comuna, salariile personalului de deservire si mandatar, lucrari de intretinere si reparatii ale condominiului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
elga50, moderator
coricarmen a scris:

in cazul in care am contracte individuale la apa rece, gaze, am centrala termica, ce mai platesc la asociatie, in afara curentului pe scara si a femeii de serviciu? Sunt obligata sa platesc si administratorul, pentru ca imi gestioneaza fisa?

conform legii,m-ai aveti si alte obligatii in condominiul in care locuiti
HG 1588/2007
SECŢIUNEA a 2-a
Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane
ART. 34
Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se
calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.
SECŢIUNEA a 4-a
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate
ART. 43
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominiu aflate în proprietate comună.

Mai am fisa de gestionat?

despre ce fisa este vorba?,in legea 230/2007 si Hg 1588/2007 nu este nici un termen despre nici o fisa

Ma pot retrage din asociatia de proprietari?

la cerere binenteles,dar cum a spus si colega,in acest caz veti avea numai obligatii ,nu si drepturi intr-o asociatie de proprietari

Sper ca aceste detalii v-au adus cu picioarele pe pamant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Referitor la plata ascensorului de catre locatarii de la parter manuela_s manuela_s daca locuiesc la perter trebuie sa platesc si ascensorul si service-ul acestuia in cazul in care nu-l folosesc?(sa nu mai spun ca usa liftului e lipita de usa ... (vezi toată discuția)
Plata utilitati - lift adivasiu adivasiu cum se calculeaza contributia proprietarilor la plata facturii lunare de intretinere a liftului? conform legii 270/2007.......nu prea reiese clar...... in ... (vezi toată discuția)