avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... În cât timp trebuie depuse la bancă sumele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În cât timp trebuie depuse la bancă sumele încasate pentru întreținere de către asociațiile de proprietari?

Ce se poate face daca sumele incasate pentru intretinere de asociatia de locatari nu sunt depuse la banca conform legii?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:21, 11 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea spune ca in 24 de ore.
Acum, va depinde de multe aspecte respectarea acestei cerinte. Ce administrator aveti la bloc, la ce banca aveti cont, cand se fac incasari etc.
Din cate se vehiculeaza incasarile cu numerar vor disparea de tot, asa ca dispare si problema asta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se someaza AP-ul sa furnizeze extrasul de cont bancar.
Se discuta cu presedintele, ComEx-ul si administratorul.
Se someaza AP-ul sa se conformeze legii 196/2018.
Se depune reclamatie le primarie.
Se deschide actiune in instanta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrati in "hora" parlamentarilor - este treaba dvs., nu am nicio problema.
Mai bine cautati-va un administrator bun (firma, pfa), dar mai ales un cenzor si o conducere si mai buna si nu o sa aveti nici ce-a mai mica problema. Participati efectiv la "viata de asociatie", nu discutati pe la coltul blocului sau in parc.
Oamenii de la asociatie, indiferent cine sunt, trebuiesc controlati/verificati, in primul rand pe plan local, apoi daca este cazul, puteti extinde...

Ca sa vedeti ca nu vorbesc prostii, uitati-va si cititi Legea societatilor comerciale unde se ruleaza sume de miliarde. Sa observati daca ste la fel ca la asociatiile de proprietari si dupa aceea mai discutam. Au descoperit "america" guvernantii nostri, au descoperit sursa furaciunilor - ce sa mai zic.
Dar, daca Legea zice asa, noi ce sa facem - procedam precum supusii austrieci!
Mult succes!
care este sanctiunea pentru nerespectarea acestei prevederi legale?
Pentru nerespctarea legii , Asociația este ce-a care poate să impună adm. să respcte legea . In cazul in care nu se conformează se poate cere demisia , Asociația este direct răspunzătoare ca banii din cheltuieli să fie in siguranță .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont banca - intretinere bitu bitu Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti daca eu ca locatar al unui bloc(asociatie de prorietari) am dreptul si pot sa-mi platesc lunar intretinerea in cont ... (vezi toată discuția)
Am titlu executoriu pentru recuperarea cheltuielilor de judecată cu asociația de proprietari, dar asociația nu are cont bancar și nu poate fi executată. cum pot recupera suma? petronela_saba petronela_saba eu, proprietar apartament,membru al asociatiei de proprietari, creditor, detin titlu executare silita civila impotriva debitorului Asociatia de proprietari din ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii prin virament bancar deluria deluria Aveti idee daca plata intretinerii se poate face prin ordin de plata? Daca da, exista vreo varianta legala de a-l obliga pe presedintele asociatiei sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)