avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu vătămare corporală din culpă a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu vătămare corporală din culpă a familiei mele. Nimeni nu a pățit nimic grav, ce aș putea face pentru clasarea dosarului penal?

Buna seara,

In data de 26.01.2018 am fost implicat intr-un accident rutier. In fata mea, celalalt conducator auto a pus in repetate randuri frana brusca, din cauza conditiilor meteo, am intrat cu masina in el. In masina mea, se aflau sotia si copilul de 5 luni care era in scaun auto. Am solicitat salvarea si sotia a mers la spital cu copilul pentru verificari. in urma verificarilor efectuate la spital(ecografie, verificare medic chirurg) a rezultat ca cel mic nu a patit nimic.
Politia mi-a ridicat carnetul si am primit o dovada de circulatie pentru 15 zile cu posibilitate de prelungire. De asemenea, mi s-a deschis dosar penal cu cercetare pentru vatamare din culpa.
Nu am primit nici eu, nici sotia la spital alte documente doveditoare.
Mentionez ca am fost azi la politie sa dam o declaratie ca cel mic nu a patit nimic si ca nu avem nici o alta pretentie pentru a grabi dosarul, dar politistul a spus ca nu e nevoie de aceasta declaratie si daca au nevoie de alte detalii ma vor contacta.
Puteti sa imi spuneti care este procedura in acest caz si ce as putea face pentru clasarea dosarului penal?
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:31, 31 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu are nici o parte vatamata mai mult de 90 zile de ingrijiri medicale, constatate printr-un certificat medico-legal, dosarul se va clasa.
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns!
Puteti sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare suplimentara: care sunt pasii pentru prelungirea dovezii de circulatie?

Multumesc! O seara Buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la parchet, cu nr de dosar penal si buletinul si va ajuta jandarmii, sunt cereri tip pe care le completati, vi le semneaza procurorul si vi se aproba in aceeasi zi. Dar atentie, inainte sa expire!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto pagubit Jwjwj Jwjwj Buna seara ! Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident auto pe autostrada in care au fost implicate 4 mașini! Eu mă aflam pe banda 2 pastramd distant ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma unui accident rutier in luna octombrie (accidentul ... andreea16099 andreea16099 Buna ziua. In urma unui accident rutier in luna Octombrie (accidentul a fost unul usor, insa persoana vatamata a cauzat dureri de cap, am fost la spital si ... (vezi toată discuția)
Retinere permis skagul skagul buna ziua.ma numesc ciprian si in data de 7.12.2010 am avut accident rutier.iata cum sa intamplat: pe la ora 16 00 ma deplasam pe directia ileni ... (vezi toată discuția)