avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli asociatii proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli asociatii proprietari

Asociatia de proprietari a hotarat inlocuirea coloanelor de apa calda/rece in bloc. Initial s-a comunicat proprietarilor ca se vor imparti costurile pe numarul de apartamente, mai ales ca atat la ap cu 2 camere cat si la ap cu 3 camere, cantitatea de materiale utilizata a fost egala.
Ulterior, administratorul a calculat costurile pe cota parte indiviza, aspect care a dus la nemultumirea si protestul proprietarilor ap cu 3 cam, care platesc astfel cu aprox 23% mai mult.
Exista o modalitate prin care costurile sa fie impartite in mod egal, asa cum s-a promis cand s-a cerut acordul proprietarilor pentru inlocuirea coloanelor?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:33, 30 Ianuarie 2019
Nu, coloanele de apa sunt instalatii comune ale blocului si se platesc conform CPI.
Atat timp cat exista in vigoare dispozitie expresa care prevede fara exceptie si fara derogari ca intretinerea si reparatia partii comune de constructii si instalatii condominiu se repartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza ,asociatia de proprietari nu are competenta sa dispuna hotarari/decizii contrare dispozitiilor in vigoare
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli inlocuire coloane apa Vladltms Vladltms Buna ziua, As aprecia mult daca ati putea sa ma ajutati cu un raspuns, eventual si cu temeiul legal pentru urmatoarea situatie: In imobilul in care ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli alexandrux alexandrux Am si eu o intrebare asociatia noastra de prorietari este formata din 60 de apart. repartizate in trei scari de bloc delimitate separat ( inst. de alimentare ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza plata pentru fiecare apartament la schimbarea tevilor de apa calda si rece leonardutzu leonardutzu Am un apartament cu trei camere intr-un bloc ce are ap. cu doua si respectiv trei camere,s-a hotarat schimbarea tevilor de apa calda si rece din bai. Toate ... (vezi toată discuția)